dinsdag 4 juni 2013

Kijk eens om je heen


De zon schijnt volop, tijd voor een wandeling in de natuur. Dit keer de Hollandse Kade. Eigenlijk in de hoop om de kwartel te horen of te zien.
Hollandse Kade
Nu dat lukte niet, waarschijnlijk in de vroege ochtend of de avond meer kans om het beestje te horen roepen. Daarnaast waren de boeren nu druk op het land met het binnen halen van het gras.
 
 
Maar er is meer te zien. Kijk eens om je heen. Langs de Hollandse Kade vliegen de vogeltjes voor je uit. Soms lukt het om er een foto van de maken. De Meidoorn staat vol in bloei, de Lisse bloeit langs de waterkanten en veel jong spul in het water. Jonge Knobbelganzen, Meerkoetjes, Bergeendjes en Wilde eenden.
Knobbelzwaan
 
Tjiftjaf
Spotvogel
Ver weg in de wei zitten de Grutto’s. Alarm, een luid gekrijs en opvliegen van de Grutto’s. Tussen de Grutto’s zweeft een Buizerd. Een ongenode gast, opzoek naar eten. De Grutto’s gaan in de aanval en de Buizerd laat het afweten en land op een hek. Wel grappig de Buizerd krijgt een bewaker mee. Een Grutto gaat vlak bij hem zitten om de zaak in de gaten te houden. Toch mooi als je rustig om je heen kijkt.
Grutto met lef
 
De Kwartel niet gehoord, wel een verdwaalde haan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten