zondag 2 juni 2013

Klein en snel

Grutto
Heel vroeg op pad richting Waverveen om de Kleinst waterhoen op te zoeken. Nu is dat niet zo moeilijk. Als we op de plek aankomen zijn eerst eerste vogelaars al aanwezig, en dat voor zeven uur in de morgen. De Kleinst waterhoen laat zich ook direct horen. Een heel apart geluid, lijkt een beetje op een kwakende kikker.

Vroeg in het zonnetje, luisterend naar de Kleinst waterhoen
Maar het probleem. De beestje is veel kleiner dan een Waterhoentje, is razend snel en houdt zich op tussen het riet. Heel af en toe laat hij ( of zij) zich heel even zien, maar te kort om er een foto van te maken.

Staat er net niet op
De missie is dus deels gelukt. We hebben hem luid en duidelijk gehoord en in een flits gezien. Maar goed er is meer te zien wat vrolijk stemt.

Daar zittie tussen
Op de heen weg door Kockengen, zit de Grutto in het zonnetje boven op zijn eigen paal.

Kluut met jongen
onder moeders rok verdwenen
In Waverveen is er volop jong spul. De Kluten hebben jonge. Prachtig om te zien dat ze bij onraad onder moeder verdwijnen. De Meerkoet bekijkt vanuit zijn nest eveneens dit schouwspel.
Steltkluut
Natuurlijk ook leuk dat de Steltkluut weer in beeld is. Dit keer niet in de Groene Jonker, maar in Waverveen. Pa loopt druk te foerageren, terwijl ma, heel ver weg, op het nest zit.
Steltkluut en Kluut ( en Meerkoet)
Inmiddels is zijn er meer vogelaars gearriveerd, op zoek naar de Kleinst waterhoen.
 
Op de terug weg, weer een Grutto, dit keer in gezelschap van een Tureluur, eveneens beiden in het zonnetje.
Tureluur en Grutto

1 opmerking:

  1. Je bent er nooit voor niks. Het is nu met dat jonge spul én de Steltkluutjes weer bijzonder! Elk ogenblik kunnen nu die eitjes uitkomen. NU maar hopen dat iedereen zijn fatsoen houdt en op de paden blijft! Dan blijft het nog lang mooi.
    Mooie foto's (jammer van die ene...)
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen