zaterdag 8 december 2012

Kerstconcert in De Roef 2012

inzingen
Vandaag 7 december 2012 de start van de kerstconcerten 2012. De Roef in De Meern stond even als voorgaande jaren als eerste gepland.

Het was een vreemde dag. De weersverwachting stond op code oranje, veel sneeuwval. Dus als het even niet nodig was, niet de weg op. Nu stond er voor de middag nog een repetitie op het programma, met aansluitend in de avond het eerste kerstconcert. Besloten werd om de repetitie te laten vervallen, om de zangers niet vier keer de weg op te sturen. Dit hield wel in dat er voor het concert nog enkele liederen doorgezongen moesten worden.
Nog even een paar nummers doorzingen

geen tijd, eerst de muziek op volgorde
Het Utrechts Politie koor Excelsior was met een mooi koor van 26 zangers aanwezig. Tijdens het concert werd er goed gekeken naar de dirigent Michel de Valk en natuurlijk was de begeleiding in handen van Marjan Fey. Als spreekstalmeester trad Bert Landman op, die op voorhand het publiek al wist te boeien door de bijzondere uitleg van de te zingen nummers. Solist Ruud Boers. De Roef heeft altijd een goed gevulde zal en ook dit keer waren alle stoelen bezet.

de tenoren
Een vaste traditie is e afsluiting met het “Ere zij God”. De bassen verspreiden zich in de zaal om met het publiek mee te zingen. De tenoren zingen dan de tegenpartij.

de bassen zingen met het publiek mee.
Ook een traditie is de afsluiting van de avond met een gedicht, voorgelezen door Ineke Schols :
Wij wensen u voor 2013
Sterke schouders om de zorgen van vandaag en morgen te dragen.
Alerte oren om de roepstem van je hart te horen als mensen je nodig hebben.
Onvermoeibare voeten om je eigen levensweg te blijven stappen.
Stralende ogen om het mooie en wonderlijke te blijven zien.
Open handen om wat mensen je in vertrouwen bieden, te ontvangen.
Een glimlach om je grote en kleine zorgen te relativeren.
Een blijvend kloppend hart voor al wie je “lief” hebt.
En … ook …
Een groot hart ruim genoeg voor wie er even in wil schuilen.
Fijne feestdagen.
Excelsior kan terug kijken op een geslaagd concert. Zingen en foto's maken is eigenlijk geen goede combinatie. Maar ja, een plaatje erbij is toch wel leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten