woensdag 19 december 2012

Zingen in de H.H. Petrus en Pauluskerk te Cothen.

H.H.Petrus en Pauluskerk te Cothen
Voor een koor is het een plezier om te zingen in een echte kerk. De klank in een kerk is zoveel beter dan een lage zaal, met gordijnen. Ook voor de dirigent is het een plezier om met geluid en koor te spelen.

foto Dirkjan Kraan
De kerk was goed gevuld, zo’n 200 mensen waren op het kerstconcert met het Utrechts Politie mannenkoor Excelsior afgekomen.

Michel de Valk - foto Dirkjan Kraan
De kerk was sfeervol verlicht en voorzien van een prachtige Kerststal. Excelsior was met een groot koor van 30 zangers aanwezig. De uiterste 1e tenor en 2e bas stonden op het randje van het podium. De 1e bassen werden zelfs in drie rijen opgesteld.

foto Dirkjan Kraan
Er werd mooi en goed gezongen, hetgeen met applaus beloond werd. Na afloop kregen de koorleden veel complimenten van de toehoorders, die van het concert genoten hadden.

De voorzitter Hans van Ede
Het geheel was goed georganiseerd, mede door onze voorzitter Hans van Ede, ook een inwoner van Cothen. Hans had daarnaast voor de zangers een surprise in de vorm van een streekproduct. Door de lokale fruittelers was er voor iedere zanger een fles echte appelsap en een zak met appels ter beschikking gesteld.

Echte streekproducten
In de pauze werd ook dit keer weer de CD  “80 jaar Utrechts Politie Mannenkoor EXCELSIOR” verkocht.


Foto’s van het politiekoor volgen nog. Inmiddels de foto's omvangen en in de blog geplaatst. Prachtige foto's gemaakt door Dirkjan Kraan.

 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Hier nog meer foto's van koor in Cothen: http://dirkjankraan.com/politiekoor-brengt-cothen-in-kerstsfeer/

    BeantwoordenVerwijderen