maandag 17 december 2012

Kerst in de Bijnkershoek

Bijnkershoek, Utrecht
Vanmiddag 17.12.12 stond het kerstconcert in de Bijnkershoek te Utrecht op het programma. Het Utrechts Politie Mannenkoor was met 22 zangers aanwezig. De verkoudheid speelt ook bij de zangers parten en daarnaast konden enkele zangers geen vrij krijgen van de dienst.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
De grote afwezige was dit keer echter Marjan Fey, onze vaste pianiste. Marjan is naast pianiste van ons koor, ook zelf dirigente van een mannenkoor. Laten die nu ook een kerstconcert hebben. Dus dit keer onze dirigent Michel de Valk achter de piano.Zoals op de foto te zien is, maakt onze dirigent gebruik van de moderne hulpmiddelen en heeft zijn muziek niet meer in de map, maar in het tablet.
Ondanks die iets mindere bezetting bracht Excelsior een mooi concert ten gehore, waarvan door de aanwezigen zichtbaar genoten werd. Dit jaar staan er relatief veel bekende liederen op het programma en in de zaal zag ik dan ook veel gasten zachtjes meezingen.
Bert Landman wist de mensen ook op zijn hand te krijgen met de toelichting op de liederen. De speciale uitleg bij het Australisch kerstlied en de aandacht voor de moeilijke tekst van de bassen bij Little Drummerboy.
De foto’s zijn dit keer gemaakt door Adriaan Donze, wegens verkoudheid ook niet in staat om mee te zingen.
Leuk zo'n bloeiend boompje voor de deur bij de Bijnkershoek
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten