zaterdag 29 oktober 2011

In de olie

Huisje New Norfolk
Vanmorgen vertrokken van Snug. In Snug hadden we vier dagen mooi weer. Nu we weer richting Hobart gaan regent het weer. In Tasmaniƫ moet je twee dingen meenemen als je naar buiten gaat. Een zonnebril en een regenjas. En als de regen je niet aanstaat, gewoon even wachten tot het over is. Dit gebeurde ook vandaag. Halverwege de dag kwam de zon weer tevoorschijn en werd het 20 graden.
Aangezien we tijd genoeg hadden, voor 10 uur het ene huisje uit en na 14.00 uur pas naar het andere huisje, besloten om er maar een toertocht van te maken. Eerst maar New Norfolk verkennen. Een redelijk grote plaats en met heel aardige mensen. Vlak voor de deur van een benzinestation begon het olielampje te branden. Hebben ze vorige keer onze banden op spanning gebracht, nu waren ze zo aardig om de olie bij te vullen. Dus Elly er zit weer voldoende olie in de kar.

Na New Norfolk door naar Mt Field National Park. Zoals de naam al aangeeft, boven op de berg. In het park zijn twee prachtig watervallen. Het water dendert er naar beneden. Door het vocht van de watervallen is het erg vochtig in het bos en zitten alle omgevallen bomen onder het mos.
Wallaby met jong
Voor de eerste keer tijdens deze vakantie een wallaby gezien. Zat rustig langs de waterkant. Op de foto is te zien dat er net een kopje van een baby wallaby naar buiten steekt.

Vervolgens door naar het huisje. We wisten dat het buiten New Norfolk lag, maar uiteindelijk werd het toch nog een verrassing . Acht kilometer buiten die plaats, halverwege de berg midden in de natuur. Een geweldig luxe huisje, prachtig ingericht. De kookaburra’s lieten zich al zien. Morgen de omgeving verder verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten