vrijdag 28 oktober 2011

Roze olifant

Roze olifant
De laatste dag in- en rond Snug. Snug gaf ons in ieder geval zonnig en droog weer, soms een beetje fris, maar vandaag was het lekker warm.
Lekker zonnetje

Dusty Woodswallow
Vanmorgen vroeg al de eerste bonus te pakken, tijdens mijn wandelingetje langs het water. De Dusty Woodswallow. Het is een zwaluw, maar als hij op een tak zit, zie hij er niet echt uit als de ons bekende zwaluw.
Waterval (jammer foto moet draaien)
Besloten om de waterval van Snug op te zoeken, eigenlijk niet eens zover van de camping. De weg oversteken, de berg omhoog kronkelen en vervolgens een dikke twee kilometer lopen, up- en down. Luisteren naar de vogels en uitkijken waar je loopt en niet uitglijden over takjes, zoals Hanny  tijdens de laatste vakantie deed. Aan het eind in ieder geval een prachtige waterval. Behalve het lawaai van vallend water, stilte.

Flame Robin
Op de terug weer een bonus, de Flame Robin, een vogeltje zo rood als rood maar kan zijn en een flinke zwarte slang.

De volgende opdracht was het terug vinden van de roze olifant, die we eerder langs de kant van de weg gezien hadden. We moesten een foto hebben. De laatste keer dat we met Pieter op pad waren en ik overal foto’s van wilde maken werd er afgesproken alleen nog maar te stoppen voor een grijze olifant. Plotseling trapte Pieter op de rem en in een tuin stond een meters hoge plastic grijze olifant. Afspraak daarna was om alleen te stoppen voor een roze olifant en die vonden we nu in TasmaniĆ«. Wel even flink moeten zoeken. Inmiddels hadden we zoveel weggetjes afgereden. Maar goed na een flinke omweg vonden we de olifant terug.
Ter afsluiting van Snug nog een wandeling in de buurt van de camping, langs de waterlijn. Vlak voor de camping ligt een geweldig groot binnenmeer, deel van de zee, dus ook met eb en vloed.
Slang
De laatste bonus van de dag was de White-bellied Sea-Eagle, achterna gezeten door twee kraaien.
White-bellied Sea-Eagle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten