maandag 31 oktober 2011

Onderdak

Fietsers op de snelweg

Vanmorgen afscheid genomen, niet van een cabin, maar van het prachtige huisje. Nog even gesproken met de eigenaar. Het land van hem beslaat 100 acers en bestaat uit weilanden en bos en natuurlijk het stuk waarop zijn huis en de twee huisjes staan.
Het was koud vandaag, hooguit 14 graden, maar gelukkig wel (bijna) droog. In totaal zo’n 250 kilometer gereden van New Norfolk naar  Queenstown.  Het eerste stuk van de snelweg werd ook gebruikt door de wielrenners. Kennelijk was er een wedstrijd of toertocht uitgezet omdat een aantal renners met nummers op reden en er onderweg toezichthouders stonden.


Aangezien de snelweg, of wel Highway uit maar twee banen bestaat en daarnaast nog flink veel bochten heeft, is er op het midden van de weg een bijna doorlopende doorgetrokken streep. Dus er maar achter blijven rijden en daar waar even mogelijk was er voorbij.

De rit was verder prachtig  door de bergen en bossen heen. Flink aan het stuur moeten draaien.
Wombat op de weg
De bonus van vandaag was een Wombat, die een paar meter voor ons de weg overstak. Riet kon hem nog op de foto krijgen.

Onderweg nog een bezoek gebracht aan The Wall. Een enorme hal, met een gigantische wand met houtsnij kunst. Werkelijk geweldig, net een 3D foto. Jammer, maar binnen mochten we geen foto’s maken.
Camping Queenstown
Inmiddels zitten we in een cabin op een camping tussen de bergen in Queenstown. Niet zo luxe als de voorgaande, maar ja we zitten weer onderdak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten