donderdag 25 augustus 2011

Binnenhof Zeist

Binnenhof - Zeist
Vanavond een optreden in de Binnenhof, Johan van Oldenbarneveldlaan te Zeist. Voor de eerste keer dat we daar een concert verzorgden. Altijd weer spannend op welke locatie je moet zingen. We zijn, vooral tijdens de kerstdagen, te zingen en lage, warme ruimten met heel veel gordijnen. Dat is voor de zangers niet prettig zingen.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Vandaag totaal iets anders. Een mooie grote overdekte binnentuin. Een stuk koeler dan afgelopen maandag. Veel enthousiast publiek, zowel in de tuin als op de ballustraden. Kortom een prachtige locatie om te zingen.
Excelsior - Binnenhof
Marjan en Michel
Excelsior was aanwezig met 27 zangers, een mooi groot koor. Het was een schitterend concert en er werd goed gezongen. IJkpunt voor mij is onze dirigent Michel de Valk. Als Michel begint te spelen met de zangers, door deze hard of zacht, snel of langzaam te laten zingen, dan gaat het goed en is hij tevreden en durft hij alles uit het koor te halen.

Maar ja als er een vlieg in de buurt van de dirigent komt en er ineens ongecontroleerde bewegingen komen, wordt het wel moeilijk om Michel te volgen.
De muziekstukken werden ook dit keer aan elkaar gepraat door Henk Wilkens. En waar zou het koor zijn zonder onze eigen pianiste Marjan Fey. Kortom het was een succesvolle avond. Foto's Gonnie Schaap.

Ook Michel heeft een stukje op zijn website geplaatst : Politiekoor Excelsior Binnenhof Zeist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten