maandag 22 augustus 2011

Het Haltna Huis

Het Haltna Huis
Het Haltna Huis, vlakbij het Rond in Houten was de plaats waar we vandaag met het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior ons optreden hadden. Het eerste concert na de zomervakantie. Natuurlijk best wel spannend, omdat er slechts één repetitie aan vooraf ging.
De eerste opgave was al spannend, waar ligt het Haltna Huis in Houten. Inmiddels is Houten uitgegroeid tot een kleine stad en vindt daar maar eens de weg. Hans van Ede en Bert Landman hadden hier grote moeite mee en hebben Houten een paar keer rond gereden. Hans was ten einde raad en belde op een gegeven moment maar op. Via de telefoon hem naar Haltna begeleid.
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Uiteindelijk stond het koor met 22 zangers op de planken. Een volle zaal, een valse piano en bloedheet in de zaal. Met een winterbroek en een tuniek valt het dan niet mee om het hoofd koel te houden.
Voor het eerst zongen Gerard Corbran en Arlano Soplanit met ons koor mee. Gerard had ik vanmorgen nog van een uniform voorzien. Jan Schoenmaker en Symen Mook, net terug van vakantie waren ook van de partij.

Michel de Valk
Henk Wilkens praatte op luchtige wijze de muziekstukken aan elkaar en Marjan wist ondanks de matige staat van de piano, de handen van de toehoorders toch op elkaar te krijgen. ( waaronder mijn zus Anneke )

Er werd goed gekeken naar de dirigent Michel de Valk en daardoor ook goed gezongen.

De mensen waren enthousiast over ons optreden en met een voldaan gevoel keerden we weer huiswaarts.
Foto's Lucien Gorgoz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten