woensdag 17 mei 2017

Ook bij 28 graden in tuniek.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
De vraag die tijdens de ledenjaarvergadering gesteld werd, was of het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior tijdens extreem warme temperatuur in overhemd kan zingen.
Het antwoord was NEE, de reden is simpel. Niet alle overhemden zijn hetzelfde en ook niet alle broekriemen. Daarnaast zijn er diverse zangers die een zwarte, blauwe of witte bretel dragen om de broek op de juiste hoogte te houden.
Dus vandaag bij 28 graden, (de warmste 17de mei ooit in de geschiedenis), staat ons politiekoor in uniform op het podium. Misschien moet toch nog eens kijken of er ergens nog een zomerbroek ligt. Die winterbroek zit toch wel erg warm bij 28 graden.

Maar goed het Huis aan de Vecht heeft een mooi ruime en hoge zaal, dit in tegenstelling tot het podium, dat wel aan de kleine kant is, maar met een beetje passen en meten paste het koor voor en op het podium.

Michel, heeft er zin in


De bewoners zijn enthousiast en genieten van ons optreden. Regelmatig klinkt er een ‘mooi ‘.
Bert Landman praat de liederen aan elkaar en geeft daar waar nog een toelichting op de muziek. Ja, dan kun je verwachten dat, bij de vertaling van Can you feel the love tonight en Are you lonesome tonight een reactie uit het publiek krijgt in de trant van, ik slaap al jaren alleen. Gelukkig wel met een brede glimlach.

Marjan achter de vleugel
Ook hier werd er uitbundig meegezongen met Droomland, Adieu mein kleiner Gardeoffizier en Als ik boven op de Dom kom.
Ach en als aan het eind van het concert iemand uit de zaal roept, wat jammer dat het afgelopen is, dan was het de moeite waard om je dit keer in het zweet te zingen.De koormeester kreeg na afloop  de opdracht om te kijken of er nog een plaatsje vrij is in december voor een kerstconcert.

Mooie reaktie op FacebookScholeksters bij de politie

In de middag het politiekoor, in de avond het politiebureau, waar op het dak de Scholeksters zich weer laten horen. Aan de kleurringen kunnen we (Tijs dus) aflezen, dat de herrieschopper op het dak er vorige jaar in april 2016 ook heeft gewoond.


Toch wel bijzonder dat zo’n vogel na een winterperiode ergens anders te zijn geweest, het dek van  het politiebureau weer weet terug te vinden. Een veiliger plaats om een nestje te hebben, is er toch niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten