zaterdag 21 maart 2015

Laat de pleviertjes maar komen.

Roy, trots op zijn bijenhotel
Lente. Wind, kou en af en toe regen. Ach je hebt van die zaterdagen dat het weer niet mee zit. En als Natuurmonumenten dan toch zijn dag heeft, moeten we naar buiten.
Roy is de opzichter van dienst en heeft een heel scala van werkzaamheden op het programma staan. Zowel voor de bloemetjes als de bijtjes en zelfs voor de pleviertjes.
Roy heeft geluk, een flinke groep is paraat en wordt door Henk verdeeld over de werkzaamheden

Schelpenstrand, Haarrijnseplas
Het schelpenstrand is overwoekerd met onkruid. Geen mooie plek voor de pleviertjes om er nu een nestje te bouwen. Met een aantal er even flink doorheen. De meeste onkruid verwijderd en de schelpen laag los gemaakt.

takkenwal in vlindertuin

De takkenwal wordt afgemaakt en terloops worden er een veld verderop wat struiken gepland. De vlindertuin wordt aangevuld met een echt bijenhotel.

Ja, en wie is er aan het werk?


bijenhotel

De grootste klus is het plaatsen van stokken, als omheining voor de tabaksplanten. Een hele klus, maar met een mooi resultaat. tabaksveld

Naast dit veld wordt er gezorgd dat er mest en vruchtbare grond bij de stokken komt, zodat de klimplanten snel tegen de stokken op kunnen groeien.

technische toelichtingTot slot nog twee palen de grond in om te voorkomen dat men met een auto de natuur in gaan rijden.

Maar als we sommige foto’s goed bekijken, verdient Henk naast de gouden zaag, zo onderhand ook een gouden grondboor.
inpakken en naar huis

1 opmerking:

  1. Waar zouden we zijn zonder jullie als vrijwilligers?! Het wordt prachtig allemaal!
    Mooi verslag en foto's!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen