maandag 27 mei 2013

Jong spul

Fuut en jong
Na een dag in- en rond huis in verband met de verbouwing van de badkamer er vroeg in de avond nog even lekker tussenuit, de natuur in.
Er is volop leven in de natuur. Blij word ik altijd als er weer pyjamaatjes op moeder Fuut haar rug zitten. De Fuut is een prachtige sierlijke watervogel en die kleintjes komen zo mooi met hun kopjes tussen de vleugels uit.
Meerkoet jong
De jonge Meerkoetjes zijn echt lelijk, misschien wel weer mooi van lelijkheid.
Zwarte Stern
In Kockengen zijn ook  alle vlotjes weer bezet door de Zwarte Stern. Schreeuwend vliegen ze af en aan. Jongen zijn er nog niet, maar het ziet er goed uit.
Op de thee
Bij de Sterns komen Maria en ik een boer met zijn vrouw tegen. Tijdens een praatje vertellen ze dat er een Bosuil in hun tuin zit. We mogen wel even komen kijken. Jammer de Uil is net even gevlogen.

De vrouw zet een pot thee en de boer zet de staldeuren open. Ja hier zitten we veel, vertelt de boer, en genieten we van het uitzicht.
Koolmees
Een Koolmezen echtpaar vliegt af en aan om hun jongen te voeden. In de wei loopt nog meer jong spul, zelfs een pas geboren lammetje. ( Was niet de bedoeling, maar de ram was ontsnapt)
 
Als we weer vertrekken, geven de Bruine Kiekendieven in de avondzon een showtje en zien we pa Fuut met een visje naar het nest zwemmen.
Bruine Kiekendief
Fuut in de avond zon
Tot slot nog even een foto van de zon schijnend over en in de Haarrijnseplas.
Was weer genieten in de vrije natuur.
Haarrijnseplas
 

1 opmerking: