donderdag 16 mei 2013

SMS

gele kwikstaart
Het is druk in huis. Er wordt stevig gewerkt aan een vernieuwde badkamer. Dus veel tijd om echt naar buiten te gaan is er niet.
Eind van de middag, op weg naar Nieuwegein om Riet op te halen krijg ik een SMS-je van Marianne Wustenhoff, vanuit haar achtertuin, de Waverhoek. “Nu een strandplevier in Waverhoek.”
tapuit
Jammer even met iets anders bezig, maar wel de camera bij me. En onderweg zie ik in de Wierspolder de gele kwikstaart en een paartje tapuiten. Ook mooi.
Bij thuiskomst kriebelt het toch en het zonnetje schijnt inmiddels. Riet gaat sporten dus toch maar even kijken in Waverhoek. Maria heeft maar een half woord nodig om mee te gaan.
strandplevier
In de Waverhoek heeft Frank Roos de strandplevier in de kijker. Een mooi beestje, maar voor de foto wel heel ver weg. Toch maar een ‘bewijs’plaatje gemaakt en het valt niet tegen, dat het kleine pleviertje zelfs nog herkenbaar is.
strandplevier
In het avondzonnetje maken we nog een rondje bij de plas. Op de terug weg langs de Rietlanden, waar de snor en rietzanger zich laten horen. Een stelletje krakeenden dobbert slaperig in het water en het zonnetje.
Rietlanden, Kockengen
krakeend
Bij het Joostenlaantje bij Haarzuilens ziet Maria een stelletje  Caroline eenden in de sloot. Prachtig gekleurd mannetje.
carolina-eend
Thuis blijkt Lida gebeld heeft dat Robin, haar kleinzoon moest voetballen bij OSM, grofweg aan de overkant van onze straat. Toch maar even kijken. Te laat.
Robin
De wedstrijd was net afgelopen. Robin heeft met zijn ploeg met 3-1 gewonnen. De trotse Robin, na het douchen op de foto gezet. Was leuk geweest om hem in actie op de blog te zetten. Een volgend keer.

2 opmerkingen:

 1. Ja Huib, de voortuin staat weer helemaal op de kaart. Leuk dat jullie hem ook nog gezien hebben. En bewijsplaatjes zijn er ter ondersteuning van het verhaal, ik vind daar niets mis mee. Het hoeft niet altijd beeldvullend in beeld. Zo kun je ook goed zien hóe klein zo'n beestje eigenlijk is en dat vogels kijken en vinden nog lang niet altijd eenvoudig is.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag geworden!
  Ook al is de Carolina-eend na controle op stap met een Mandarijn-vrouwtje! Ik neem aan dat jij het ook hebt moeten aanpassen. Maar het was weer leuk vogelen zo met zo'n apart exo kersje op de taart.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen