zondag 25 september 2011

Evangelische Roze Viering


Op deze zonnige zondag een groot deel van de dag doorgebracht in Amsterdam. Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior verleende de medewerking aan de kerkdienst van de Evangelische Roze Viering in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 te Amsterdam.
Eén van de zangers van ons koor is lid van deze kerkgemeenschap en had deze dienst mede voorbereid. Voor het politiekoor een heel nieuwe omgeving om te zingen. Het koor heeft wel eerder meegewerkt aan een kerkdienst, maar nog nooit in Amsterdam en ook nog nooit voor een speciale doelgroep, de homogemeenschap.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Het was een mooie en speciale dienst. Veel liederen en veel aandacht voor de leden van de kerk. Gerrit vertelde mij dan ook na afloop dat veel bezoekers van de kerk met problemen, spanningen en emoties rondlopen en dit kunnen uiten in deze diensten. Zelfs enkele zangers vertelden na afloop dat zij deze emoties ook zelf gevoeld hadden.

Zelf vroegen wij in de voorbede aandacht voor de, van de week, tijdens de dienst bij een verkeersongeluk omgekomen collega Lucas uit Woerden en zijn familie.
Dominee Jan Meynen ( een zoon van dominee Meynen die in Utrecht gestaan heeft) had een geweldige preek, met als leidraad de zeven vette en zeven magere jaren in Egypte.
Keizersgrachtkerk
Excelsior, met 28 zangers aanwezig, had een mooi programma en er werd goed gezongen. Het was ook een prachtige kerk om in te zingen.

Het was mooi weer, maar het was ook zeker zeer de moeite waard om bij deze dienst aanwezig te zijn.
Na de dienst met Jenneke ( zus van Riet) en Peter op een terras aan het Rembrandplein wat gedronken en gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten