zaterdag 24 september 2011

Open dag politie Leidsche Rijn

Open dag politie Leidsche Rijn
De tweede open dag op de binnenplaats van het politiebureau Leidsche Rijn. Vorig jaar heb ik er de foto’s mogen maken en ook dit jaar was ik van de partij.
Politievoertuigen
Van 10.00 uur tot 15.00 uur stond het bureau open voor publiek en vooral voor de jeugd om op een positieve manier kennis te maken met de politie. Op alle scholen in Leidsche Rijn was de open dag aangekondigd. De jeugd kwam dan ook massaal met hun ouders naar het bureau.
Op de foto, op de politiemotor
De 1000 stickers, pennen, sleutelhangers en andere cachets vlogen over de balie, evenals de puzzelopdrachten. De winnaar mag een dagje mee met de politie. Wel leuk, dat een aantal jeugdigen bij het inleveren van het formulier alvast vroegen wanneer ze mee mochten. Ze waren er van overtuigd dat ze alles goed hadden.
Herman, naast zanger ook vrijwilliger
Op de binnenplaats stonden de voertuigen uitgestald. Natuurlijk prachtig om eens achter het stuur van een echte politieauto te zitten en nog mooier als ja dan de knop van de toeters en bellen weet te vinden en ineens de lampen gaan branden en de sirene gaat loeien.
Julia komt ook kijken
Ook leuk om eens een kijkje te nemen in de ruimte waar de boeven komen te zitten, een handboei om te krijgen en te voelen hoe zwaar een kogelvrijvest weegt.
Daarnaast was het mogelijk om je op een foto te laten zetten op een echte politiemotor. Mee dan 500 kinderen lieten zich vereeuwigen.
Het mooie weer werkte uitstekend mee aan een geslaagde dag.
Kleindochter Julia kwam ook even kijken bij de politie en opa. Haar trots op de foot gezet in mijn eigen zaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten