zaterdag 16 januari 2016

Met het zaagje

Roy met de zaag.
De vooruitzichten zijn niet optimaal. Regen, natte sneeuw en hagel en die vallen dan ook vanmorgen, maar we beginnen met een zonnetje en eindigen met een zonnetje met op de achtergrond donkere wolken. De vorst, die ook voorspeld was blijft uit, maar de wind gaat dwars door alles heen.
Tim heeft het werk weer uitgezet en Roy zorgt dat het uitgevoerd wordt. Een ploegje van de zaterdag vrijwilligers gaan naar de eendenkooi om de laatste wilgen te knotten.

modder, nat en nog eens modder
De andere groep gaat het veld in, dat overigens ontzettend nat is, om een aantal elzenbomen om te zagen. De bomen zijn alvast van een groene stip voorzien. De bomen moeten gekapt worden om meer variatie in het landschap te brengen en de doornstruiken wat ruimte te geven. Maar, geen zorgen zelfs een afgezaagde elzenboom loopt weer uit.

nog een flinke haag

de zaag gaat er in.
Vandaag geen geluid van de kettingzaag. Nee, met een zaagje gaat boom voor boom om. Niet in een hoog tempo, maar het lukt om op twee na, alle stippen naar beneden te halen. De laatste twee zijn toch te dik voor onze zaagjes.

verkeerd gevallen

nog een klein duwtje
Ondanks het mindere weer, lekker gewerkt in de natuur en ook nu was mijn zaagje van de Lidl weer een erg handig hulpmiddel en liet drie bomen sneuvelen.
Ja. ja door deze zaag viel deze boom
Tussen de bedrijven door Roy met zijn Electro kar uit de modder moeten trekken c.q. duwen zo nat en modderig. Bij thuiskomst de ergste modder maar van de fiets verwijderd.


ruimtenog even napraten

1 opmerking:

  1. Nou, nou, hard werken hoor! Geweldig! Mooi fotoverslag!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen