dinsdag 12 mei 2015

Koekoeks of Koekoeken ?

koekoek  (klik op de foto voor een grote formaat)
Wat mij opvalt is dat er buiten in de natuur altijd wel iets leuk te beleven valt en je rijker naar huis gaat. De ene keer zie je plotseling een zwarte wouw, een andere keer een gele kwikstaart of een rouwkwikstaart.
Benieuwd wat er op de maandagavond  gebeurd in de Groene Jonker. De purperreiger, blauwe reiger, wulp en lepelaar vliegen over het gebied. De zangvogels laten zich af en toe horen, zoals de rietzanger en de snor. De zwarte sterns scheren over het water.

blauwborst
Een blauwborst laat zich netjes op de foto zetten.
Een paartje Koekoeks (of is het Koekoeken ?) vliegen langs. Een vogel die je heel vaak vanuit de verte hoort roepen, maar niet vaak voor de lens ziet. Dit keer wel. De koekoek gaat zelfs even op een paaltje zitten. Mooi om zo’n vogel eens goed te kunnen bekijken.

grauwe vliegenvanger
Op weg naar huis, nog even langs de locatie waar vorig jaar de grauwe vliegenvanger zat. De auto staat nog niet stil of de vliegenvanger meldt zich.
Drie mooie soorten en mooie vogels op een maandagavond in mei.

Grauwe vliegenvangerBlauwborst

KoekoekAch en zo’n meerkoet met zijn jonkies is toch ook vertederend evenals de fuut in de late avond zon.

Meerkoet

Fuut

2 opmerkingen:

 1. Prachtig! Vooral die Grauwe vliegenvanger, wat een dotje! en natuurlijk die mega mooie foto's van die koekoek, wat een mazzel dat die zich zo mooi liet fotograferen!(en dat los uit het handje) Mooie blog!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke avonden wil ik ook wel Huib. Prachtig, die koekoek is super natuurlijk!

  Groetjes,
  marianne

  BeantwoordenVerwijderen