zaterdag 2 mei 2015

Het is groen

Zandhagedis
Geelgors
Nee, het is geen groene specht of een groene halsbandparkiet.
De zon schijnt al vroeg in de morgen en rond zeven uur lopen we in een natuurgebied vlak bij Elst, op zoek naar de geelgors.
Een prachtig wandelgebied, met veel open vlakten waar de koeien, paarden en herten vrij kunnen lopen. En wij toevallig ook. Overal om ons heen zingen de vogels en na enig zoekwerk vinden we ook de geelgors.
Maar om de familie niet te overladen met vogelfoto’s , gaat de aandacht dit keer uit naar een berg bladeren. Riet zag daar in eens iets fel groen tussen de bladeren verdwijnen in de vorm van een salamander.
Na enig geduld kwamen er meerdere tevoorschijn en bleek het om de Zandhagedis (Lacerta agilis) te gaan. Een soort die we nog niet eerder gezien hebben en natuurlijk uitgebreid door ons op de foto gezet is. Toch wel bijzonder zo’n groene hagedis. In AustraliĆ« hebben we veel soorten salamanders, hagedissen en lizards gezien, van heel klein tot anderhalve meter groot, maar geen groene.
Om de dag compleet te maken kwamen we ( en weer Riet die het ontdekte) de Kievitsbloem tegen, een zeldzame bloem in de natuur.

Mocht je nog willen weten welke vogels we vandaag gezien hebben, kijk dan op waarneming

Elst - Plantage Willem III

Riet op zoek naar het groen

Zandhagedis

Zandhagedis

Zandhagedis (jong)

Kievitsbloem

2 opmerkingen:

 1. Mooi gebied, leuke foto's en ontdekkingen!
  fijne weekend verder,
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gebied, ben er vandaag ook geweest en heb ook die prachtige groene hagedis gezien. De Kievitsbloem is ook prachtig!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen