dinsdag 26 november 2013

De stropdas

John Kalksma
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior treedt altijd op in het politie-uniform. Een prachtig gezicht om al die mannen keurig in het uniform te zien staan zingen.

Bij het uniform hoort een stropdas. Origineel is die in de kleur zwart of heel donker blauw. Om het koor een kleurige uitstraling te geven is na de goudkleurige das nu voor een lichtblauw gestreepte stropdas gekozen.
Ja, dit zijn de goede kleuren
Maar ja, als je nog niet helemaal wakker bent als je , je kleding klaarlegt, kan het zo maar gebeuren dat je de totaal verkeerde stropdas omgeknoopt heb.

Dirigent Michel de Valk
Gelukkig is er dan nog een dirigent, die met zijn rug naar het publiek staat en daardoor genegen is om tijdelijk van das te wisselen.
Ruilen heeft geen zin, Adriaan.
Maar als dan de volgende komt, die na verdwaald te zijn, ook nog eens thuis zijn das niet meer kan vinden, dan is er wel een probleem. De pianiste draagt dan wel een uniform, maar de vrouwen bij de politie dragen geen stropdas. Dus maar hopen dat het publiek niet naar de dassen kijkt.

Pianiste Marjan Feij

Oké,  dat waren de problemen. Het concert werd weer op voortreffelijke wijze aan elkaar gepraat door Bert Landman. Het koor stond met 27 zangers op het podium. Marjan speelde grandioos. We hadden een leuk programma. Het publiek genoot, zong zo nu en dan even mee en zelfs bij het laatste lied zag ik tranen. Kortom een zeer geslaagd concert in De Biltse Hof in Bilthoven.Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Een uitnodiging voor de kerst in 2014 is al min of meer geboekt.

De Biltse Hof, Bilthoven

1 opmerking:

  1. Erg grappig, dat gedoe over die stropdassen (en in beeld gebracht)
    Ik neem aan dat jullie mooi hebben gezongen ook.
    groetjes
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen