dinsdag 22 oktober 2013

Drie op een rij.

Daurische Klauwier
Zou de Daurische Klauwier nog in Waverhoek vliegen ? Afgelopen weekend zijn er meer dan tweehonderd vogelaars geweest om dit vogeltje te bekijken. En gisteren werd hij door enkele jongelui verjaagd.
Maar goed via de scope werd hij ook vandaag weer gespot. Met het blote oog bijna niet te zien. En zelfs met de 400 mm lens een stipje. Ofwel, hij zat er wel, maar op ruime afstand. Dit keer gelukkig dat er enkele vogelaars in het gebied waren zodat het vogeltje door de scope goed bekeken kon worden. De Daurische Klauwier kon doorgestreept worden.
Vervolgens door naar de pier van IJmuiden. Daar zou de Zwarte Zeekoet rond zwemmen. Op de parkeerplaats was men al druk met het optuigen van fotoapparatuur, camera’s , lenzen en statieven.
 
Op de pier nog maar kijkers en camera’s. En zoals het meestal gaat, daar waar de meeste camera’s en kijkers staan is het feest.

Zwarte Zeekoet

 
Ook hier op de inmiddels bekende plaats, zwom de Zwarte Zeekoet rond. Af en toe kijkend naar zijn publiek, maar toch meer belangstelling voor het voedsel, zoals de krabbetjes, onder water. Nummer twee kon doorgestreept worden.
Zeekoet

 
Verderop zwom nog een ‘gewone’ Zeekoet en aan het eind van de pier de roodkeelduiker, die daar ook eerder gezien was, afgelopen week. Maar ook deze duiker zwom op grote afstand. Een bewijs plaatje kon nog net gemaakt worden. Ook drie kon doorgestreept worden. Drie nieuwe soorten op één dag.
Roodkeelduiker
De bonus van de dag was het prachtige weer, boven de 20 graden met een lekker zonnetje. Zelfs de libellen en vlinders waren nog actief.
Heidelibel

Zilvermeeuw
 

2 opmerkingen:

  1. weer prachtige fotos Huub en Riet !!!
    ik geniet er van !
    wat is de natuur toch een wonder !

    BeantwoordenVerwijderen