woensdag 30 oktober 2013

Achtentwintig vogelaars in de dip

Heidestein, Zeist
Al enkele dagen worden er grote kruisbekken gezien midden op Heidestein, een bosrijk en heide gebied op de grens van Driebergen en Zeist.
Tijd om samen met Maria, ook eens te gaan kijken naar deze grote kruisbekken. Volgens Google kunnen we parkeren op de Sportlaan. Daarna is het even wat moeilijker, een echte route richting de heide met de locatie, waar de vogels zich kunnen ophouden is er niet.
 
We gaan even dwalen door het bos. De schapen kijken ons schaapachtig aan en de waterdruppels hangen als pareltjes aan het verdorde gras en langs het pad een paddenstoel. Uiteindelijk bereiken we ons doel toch.
pareltjes

 
Niet als eerste zijn we ter plaatse. Een aantal vogelaars, meestal herkenbaar aan rugtas en een verrekijker, een statief met daarop een camera met grote lens of een telescoop stonden al op de op Waarneming bekende locatie.
 
En dat was, volgens onze eigen Maarssense vogelaar Hans Russer nu net de fout. De meeste vogelaars van vandaag hielden niet die afstand, die noodzakelijk is om de vogels rustig hun gang te laten gaan.
Maar zich ophielden, pal onder de boom waar ze vanuit het bos een landing maken, op nog geen twee meter van de struik waar ze een tussenlanding kunnen maken en een dito afstand van de waterkant, waar ze normaal even drinken. Dus niet zo vreemd dat de vogels zich niet lieten zien.

vogelaars


Hans
Wat over bleef, we waren enkele uren in de frisse buitenlucht in het bos, bij een heerlijk zonnetje, met achter ons een bijzondere verzameling rovers in de lucht, de Buizerd, Havik, Sperwer en de Blauwe Kiekendief. Overigens de grote kruisbekken zijn vandaag niet meer gezien.
rovers in de lucht
 

4 opmerkingen:

 1. Ja, dat was een flinke dip! Maar wel gezellig daar in het zonnetje..
  De rovers waren er gelukkig wel. En die kruisbekken komen vast nog wel een keer. groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is een gedeelde dip een halve dip. En verder, je hebt foto's, lekker weer en een mooie wandeling. Het kan allemaal erger.

  Wij hebben later op de middag ook braaf gedipt (speciaal voor jullie, anders was het zo zielig ;-) ).

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de gedeelde dip, voel me al niet meer zo zielig.

   Verwijderen
 3. Heel jammer, maar vandaag zijn daar weer de mooiste foto's gemaakt van: DE GROTE KRUISBEK. extra dipgevoel!!

  BeantwoordenVerwijderen