donderdag 23 augustus 2012

Jong spul in augustus

Groene Jonker
In de ochtend naar de Groene Jonker. Het is nog mooi weer en wie weet zien we de Kleinst Waterhoen. Dus niet, het beestje is erg klein en laat zich niet zien. Maar goed er is meer te zien. Zelfs druk in de plas. Erg veel Ganzen en eenden, maar ook ander spul.

Porseleinhoen

Ons oog valt op een groepje vogelaars. Alle kijkers en camera’s gericht op één punt. Even meekijken wat er te zien is. In het zonnetje schuifelen langs de waterkant en tussen het riet enkele Porseleinhoenen. Geen nieuwe soort maar wel mooi om op de foto te zetten.
Waterral

Een stukje verderop staan twee andere vogelaars vol bewondering naar een eveneens langs de waterkant struinende jonge Waterral.
Grutto
Een jonge Grutto laat zich goed zien.

Rietgors
De rietzangertjes laten zich niet meer horen, een Rietgors blijft nog even zitten. De Boerenzwaluwen hangen in de lucht evenals in de verte de Bruine Kiekendief.

Boerenzwaluw
Tot mijn verbazing zien we zelfs nog een Fuut met een jong op zijn rug. Is dat niet een beetje laat? Of zal het de tweede leg zijn?

Fuut
In dezelfde sloot zwemt nog de familie Knobbelzwaan.

Knobbelzwaan

Kortom nog erg veel jong spul, leuk om te zien en van te genieten. Dacht altijd dat alle vogels in mei hun eieren lagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten