woensdag 15 augustus 2012

Besmet

Bruine Winterjuffer
Het lijkt wel een virus. Diverse vogelaars zijn momenteel druk met het fotograferen van Libellen. Vanmorgen op pad met Maria. Eigenlijk op zoek naar de Draaihals in de Gagelpolder en misschien hebben we hem zelfs zien overvliegen, maar te laat voor een waarneming of een foto.

Bruine Winterjuffer
Maria is een Libellenvrouwtje en al snel was de aandacht meer richting grond en plantjes dan naar de lucht, waar de vogels meestal vliegen. Nooit geweten dat er zoveel soorten waren en met van die fantastische namen : Paardenbijter, Waterjuffer, Lantaarntje, Winterjuffer, Houtpantserjuffer, Steenrode Heidelibel en nog veel meer soorten.

Gewone Oeverlibel

Als je die beestjes goed bekijkt zijn het eigenlijk maar rare schepsels, lang lijf en van die grote opzij uitstekende ogen. Daardoor ook wel bijzonder als je ze van dichtbij bekijkt.

Houtpantserjuffer
Steenrode Heidelibel
Het was nog vroeg en behalve dat we natte voeten hadden van het nog natte gras, waren ook de libellen nog voorzien van waterdruppels.
Steenrode Heidelibel
Paardenbijter
Kennelijk was de Atalanta vlinder jaloers en kwam zich even melden voor de foto.Maar goed in de Westbroekse Zodden zagen we toch nog een Roerdomp en twee Purperreigers vliegen. Dus toch nog een beetje vogelen.

Nog één fotootje, omdat de naam van dit nachtvlindertje zo mooi is.
Lieveling

1 opmerking:

 1. Was je er nog een vergeten: de watersnuffels.
  Ook een grappige naam!
  Mooie foto's (van die beestjes dan ;-)
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen