woensdag 20 juni 2012

Schilderachtig

Groene Jonker, vroeg in de ochtend
Vanmorgen om zes uur met Maria op pad richting de Groene Jonker. Bij aankomst doet zijn zon zjn best om tussen de wolkjes door te komen. Het is stil in de Jonker. Een Fuut zwemt langs en de Lepelaars staan op een rij midden in de plas. Één Lepelaar heeft zich afgezonderd en is al druk aan het foerageren. Hij laat zich mooi op de foto zetten. De Rietgorzen laten zich horen en over de plas klinkt de naaimachine, ofwel de Snor.

Fuut
Lepelaar
Rietgors (man)
Snor
Even later heeft de Lepelaar zich verplaatst en is actief naast een Blauwe Reiger, die zich er overigens niets van aantrekt en doodstil staat, wachtend op en passerend visje.
Blauwe Reiger en Lepelaar
Schilderachtig is de weerspiegeling van de Kokmeeuw in het water.
Kokmeeuw
Wel leuk om meerdere soorten op één foto te zetten. Dit keer de Zomertaling, Tureluur en onderlangs zwemt nog een Kuifeend met jongen.
Zomertaling, Tureluur, Kuifeend
Door naar Waverveen. Onderweg nog even een Blauwe Reiger op één poot op de foto gezet.
Blauwe Reiger
Bij Waverveen is de parkeerplaats vol. Waarom, is al snel duidelijk als we een groep natuurschilders bezig zien bij de ingang van het natuurgebied. De zon schijnt, het gras is groen en het water is blauw. Mooie ingrediënten voor een schilderachtig kunstwerk.
Schilderachtig
Wij gaan voor onze eigen kunstwerkjes. De Kluten zijn actief en de Tureluur probeert ons op een dwaalspoor te brengen, maar dat lukt hem niet. We zien zijn jong lopen en maken er natuurlijk een foto van. Ook hier zit de Rietgors te zingen. Inmiddels al een paar honderd foto’s gemaakt.

Kluut
Jonge Tureluur
Rietgors (vrouw)
Als we terug zijn bij de ingang zien we dat er inmiddels flink geschilderd is. Maar of iedereen zich aan de opdracht gehouden heeft, durfden we niet te vragen.


Op de terug weg zien we bij Kockengen de Bruine Kiekendief vliegen. Hij krijgt flink op zijn kop van de Kievit en de Grutto en gaat er als een haas vandoor.

Grutto en Kievit verjagen de Bruine Kiekendief
Bruine Kiekendief
Zit ik achter de computer de foto's te bewerken en op waarneming te zetten, zit er een Gaai in de tuin. Ook een mooie vogel voor een plaatje.

Gaai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten