vrijdag 9 december 2011

Naar de stad

paartje Bijen-eters
Een wel bestede dag.  Het is om zes uur in de morgen al volop licht, dus vroeg op pad. Door de regen van vorige week en de hoge temperatuur, barst het van de vliegen, zeker als je tussen de struiken en bomen loopt. Het heeft geen zin om ze weg te jagen. Overigens wel hinderlijk, vooral op je bril en in je oren.

Maar goed, de ochtend was toch mooi en de bonus waren een paartje bijeneters. Schitterende vogels en leuk dat het lukte om een paartje op de foto te zetten. Wie is de man en wie is de vrouw ? Nu dat is simpel. Het mannetje heeft veel langere pennen aan zijn staart dan het vrouwtje. Als extra info: De bijeneters  hebben een nest onder de grond.
Muzz Buzz
Op weg naar de stad, langs de  Muzz Buzz. Een soort MacDonalds voor koffie, maar dan alleen om te halen. David, de zoon van Jenny, en Vanessa zijn vrouw, beheren  twee van deze zaken in Perth. 

Door naar de  apotheek van Joanne, dochter van Jenny en Peter. Ze is apotheker,  heeft een mooie zaak met 22  man personeel.
Joanne
Door naar de stad. Het centrum van de stad is vanaf de woning van Jenny en Peter aan de andere kant van het water. Normaal met  de auto, via één van de bruggen. Dit keer met de pond. Makkelijker en niet duur. Een mooie Darter ( soort aalscholver) die langs de kant zat, ook maar op de foto gezet.
Darter
In de stad was het vreselijk druk. De kerstinkopen, eindejaarsfeesten en natuurlijk de toeristen. Blijft gek om mensen in december luchtig gekleed op straat te zien lopen.


We gingen eigenlijk voor de kerstverlichting in de winkelstraten, maar die viel tegen, wel overal versiering, maar geen spetterende lichtjesshow.

Tegen het vallen van de avond terug met het pondje, naar de goede kant van het water.

1 opmerking:

  1. Pond, pondje of pont, pontje. Op Eemdijk zweren ze bij het laatste. In London ongetwijfeld bij het eerste, maar daar kun je niet mee varen. Geeft niets, we verstaan elkaar toch wel ook al ben je ondersteboven. 'k Zou er heel wat voor over hebben om ook op dat pondje te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen