zaterdag 3 december 2011

Kerstconcert met MMC

Samen op de foto voor het concert
Vanavond was het dan zover, na enkele repetities met het Metropolitan Male Choir of SA (MMC) mocht ik meezingen met het kerstconcert in de Elder Hall in Adelaide.
Keurig in het pak, grijs colbert, donkere broek, wit overhemd een koor stropdas en zwarte schoenen.
Koormeester zet het koor neer
Op tijd weg om in de concerthal nog het één en ander te doen. De juiste opstelling, inzingen met het koor en met de Metropolitan Boys Choir en de brassband.
Om half acht begon het concert. De zaal was bijna uitverkocht, zo’n 450 mensen denk ik waren aanwezig, waaronder natuurlijk Riet en de familie in Adelaide.
MMC
Het koor kwam gedisciplineerd op, een nieuwe map onder de linker arm. Eigenlijk zingt het koor alle nummers zonder map, maar dit keer mochten er bij twee nummers de map gebruikt worden. Het verschil is duidelijk. Normaal wordt er goed gekeken naar de dirigent, maar met de muziek, wordt er meer in de boeken gekeken dan naar de dirigent.
Het MMC zong:
-          Gloria
-          Ave Maria
-          Silver Bells
-          Angels we have heard on High
-          Jesu, Joy of Man’s Desiring
-          Little Drummer Boy
-          Silent Night
-          Hallelujah Chorus
Daarnaast was er nog samenzang en zong het Boys Choir (zeven jongens) nog enkele nummers, speelden de brassband en was er een twaalfjarige pianiste. Het MMC ondersteunt financieel ieder jaar een muzikaal talent. Afgelopen jaar kreeg dit meisje een muzikale studiebeurs. En gezien haar pianospel verdiende ze die ook.
Bij ieder concert springen er liederen uit die bijzonder zijn.
Silver Bells noemen ze een kerstlied, maar heeft inhoudelijk niets met kerstmis te maken. Wel met de bezigheden rond de kerst. Iedereen druk, vooral met inkopen doen voor de kerst.
Metropolitan Boys Choir
Little Drummer Boy, was een belevenis. Geweldig om samen met  het Boys Choir te zingen. Ondersteuning door de voormalige dirigent Don Noblet op de trommel. De jongens hadden de solo (tekstpartij)  en het koor had de drum,  ra-pa-pum, ( niet de moeilijkste tekst, maar wel tellen en opletten) wisselend per partij. Echt indrukwekkend.
Ook het Hallelujah Chorus van Handel klonk goed en overtuigend met ondersteuning van de brassband. Dat is dan wel de winst van een grootkoor van zo’n 55 zangers
Kortom, we kwamen naar Adelaide om het kerstconcert mee te maken. Die missie is volledig gelukt. Met erg veel dank aan Pieter, die mij zowel voor als tijdens het concert voortreffelijk ondersteunde.
Wat ik miste, was enige vorm van kerstversiering in de concerthal. Nu, dat maakte de buurman goed bij thuiskomst.
de buren

2 opmerkingen:

  1. Dag Huib,
    Leuk om je belevenissen down-under te volgen. Leuke waarnemingen van volierevogels, en prachtige natuur. Maar ik reageer op dit bericht, als oud-muzikant, omdat ik de sfeer en het plezier van het zingen met een groep wel begrijp. Drummerboy is retemoeilijk! Ik kan me de adrealine voorstellen.

    Veel plezier nog daar, en tot ziens in de polder. We houden de zeearend van Waverveen nog wel even voor je vast.......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Best vroeg voor een concert toch? Is het een beetje lekker weer daar? Hier is het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior er klaar voor. Komende vrijdag het eerste kerstconcert in De Meern. Het repertoire zit er goed in en het wordt vast een leuke serie optredens.

    BeantwoordenVerwijderen