maandag 26 december 2011

In de tent

Tenthuis Kings Creek
Vanmorgen de boel weer ingepakt bij Yulara, om op weg te gaan naar Kings Creek Station.

Ik had een internetkaart gekocht, maar niet geheel opgebruikt. Dus maar even langs het kampeerveld gelopen om te kijken of iemand het gebruiken kon. Buiten Yulara werkt het kaartje niet. Een Japanse jongen zat achter zijn computer, dus het hem aangeboden. Nou, nee, niet nodig. Ja maar je mag het voor niks hebben. Nu dat veranderde de zaak. Dank je wel en Merry Christmas.
Mt Conner
Een weg door de natuur
Het rode zand
Een dikke twee honderd kilometer rijden  langs een andere vegetatie. Meer deserts-oaks. Ook hier veel  groen, omdat het zo’n nat jaar is. Wel veel plaatsen waar een bosbrand is geweest. Maar de natuur doet zijn best om terug te komen en onder de verbrande struiken komen de bloemen tevoorschijn.
Desert Oaks
Kings Creek Station is een bekend terrein voor ons, in 2000 zijn we hier ook geweest met Jenny en Peter en Pieter Lammersma. Toen in een tent. Nu in een tenthuisje met een fan en verlichting.

Bosbrand en herstel met bloemen
Was wel 36 graden toen we aankwamen, maar in de avond koelde het goed af. Ondanks dat we geen airco hadden, was het goed slapen. Alle ramen ( voor zover je van ramen kunt spreken, ritsen) open voor een frisse wind. In de nacht regende het zelfs even.

De spullen weer uitgepakt en na de lunch en een rust pauze , richting Kings Canyon  om de weg alvast een beetje te verkennen en een wandeling te maken naar een spring bij de rotsen.
Major Mitchell's Cockatoo
De Major Mitchell’s Cockatoo die we onderweg tegen kwamen. Lijkt veel op de Galah, maar is veel mooier, zeker als hij de kam opzet, wit met rood/oranje strepen.

Ook de Cockatoo weet zijn hoof koel te houden
De bonus van de dag was een leguaan, van ruim een meter, die rond liep op de camping.

Leguaan

Leguaan van plm 1 meter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten