zaterdag 24 december 2011

De Rots

ULURU
Een iets latere start dan gepland. Toch een beetje moe van het reizen. De planning was zeven uur bij de rots, maar het werd  negen uur. Eigenlijk iets te laat om  rond Ayers Rock te lopen, een wandeling van bijna 11 kilometer.

Klimmen? vandaag even niet
In 2000 hebben we de rots beklommen, ook in de volle zon, maar ik moet er niet aan denken omdat nog eens te doen. De Aboriginals hebben het ook liever niet, omdat ze de rots als heilige beschouwen en gebruiken om de verhalen door te vertellen. (Dreamtime). Uluru is een belangrijke plaats voor de vrouwen.

Maar goed voor de wandeling  hadden we ons ingesmeerd met zonnecrème,  hoeden op en voldoende water meegenomen. Maar in de volle zon en bij een temperatuur van zo’n 35 graden blijft het warm.
Noodtelefoon
Nu zijn ze bij Ayers Rock of ook wel Uluru genoemd wel wat gewend.
Onderweg zijn er noodtelefoons en drinkwaterpunten.
( in de loop der jaren, zijn er 35 mensen verongelukt bij of op de rots.)
Toch was het wel prettig om na de wandeling weer in een airco gekoelde auto te zitten.


op de foto, na een rondje (11 km.) om de rots

Zon, bijna loodrecht van boven
Na de noodzakelijke boodschappen gedaan te hebben, de rest van de dag binnen actief geweest met de computer en het internet. Wel prettig dat het hier mogelijk is om met de eigen computer te internetten. De blog weer aangevuld.

Voor het avond werd,  terug naar de rots, om de ondergaande zon  te kunnen zien weerspiegelen op Uluru. Ofwel tijdens de zonsondergang, verandert de rots van kleur.

 Jenny had het eten  klaargemaakt. Stoelen mee en met zicht op de rots hebben we daar gegeten. Tussendoor om de zoveel tijd even een foto gemaakt, om de kleurverandering  vast te leggen.
Sunset bij Uluru


Na een potje Mexicaans Domino, tanden  poetsen en op tijd naar bed, om morgen in alle vroegte een wandeling bij de Olga’s (ook een gebergte)  te maken. Aborignal naam: Kata Tjuta.
Oja, in de morgen liep er nog een lizard langs ons huisje, met een heeeele lange staart.
Lizard met een heeeele lange staart
Dezelfde  lizard, staart is buiten beeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten