zondag 18 december 2016

Kerstconcert in de Rafaelkerk is een Kerstfeestje

Utrechts Politie Mannenkoor EXCELSIOR
(klik op de foto voor een groter formaat)
Met veel enthousiasme en plezier zingen we kerstliederen in de verzorging- en bejaardenhuizen.
Niet altijd een ideale omstandigheid. Veel zalen zijn te laag, of de gordijnen te dik en soms is een piano aan de valse kant.
En nog veel belangrijker, het publiek geniet en daar doen we het voor. Het zachtjes meezingen, die glimlach en soms alleen maar even een blik van herkenning.
Maar toch is het wel fijn, om naast de verzorgingshuizen ook een keertje te zingen in een echte kerk.
Lekker ruim en met een goede akoestiek.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Vandaag mochten we als Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, zingen in de Rafaelkerk in Overvecht, Utrecht. Een fijne kerk om te zingen en zeker als er veel bezoekers zijn, waaronder ook nog eens enkele oud zangers en veel supporters.


Het was goed om de hand weer eens te schudden van Wim van den Berg, Henk Wilkes en Hans Warning en een aantal andere oude bekenden.

Ton Huitink en Jan Hulsink
Maar ook de plebaan Ton Huitink, die ons koor verwelkomde in zijn kerk, is een oud zanger van ons koor. In zijn vorig leven als medewerker van de politie Utrecht was hij ook lid van Excelsior.

Bert Landman
Ook hier praatte Bert Landman de muziek aan elkaar. Stond Michel de Valk voor het koor om iedereen gelijk te laten beginnen en zat Marjan Fey achter de piano om het koor muzikaal te ondersteunen.

Ruud Boers
Ruud Boers mocht de solo’s zingen, en wij mochten hem op de achtergrond daarbij helpen.

Het was een mooi en ontspannen concert. Lekker gezongen.

De 2e bassen ( en ik dus)
foto's Riet de Rooij
Wat is het iedere keer mooi om af te sluiten met 'Stille Nacht' en het 'Ere zij God'
Klik op de foto van de 2e bassen (en ik dus) om naar het koor te luisteren.

Reactie van Lucien Gorgosz: was een prima concert, herkenbare liedjes en vooral de solist Ruud Boers schitterde qua stem. Piano overstemde soms het gezang en ook het verhaal over Paul en Mary had iets anders gemogen. Buiten deze twee kleine dingen was het weer prima gezongen. En mooi om die "oude" uniformen te blijven zien. Op naar 2017 !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten