maandag 12 december 2016

Kunt U dat voor mij vertalen.

Komt niet veel voor, zelf een keertje op de foto
Vanmiddag een kerstconcert in de Biltse Hof. Een voor het koor bekende locatie, waar we niet alleen met de kerst komen, maar door het jaar heen regelmatig optreden.

de Biltse Hof
We zijn dus ook een beetje op de hoogte van de bewoners van dit tehuis. Enthousiast, maar soms een beetje te enthousiast. Kan ook zo maar gebeuren dat een enkeling even de ogen sluit of er tussen de zang door een vraag wordt gesteld.
Maar dan was er toch in eens weer die herkenning en werd er meegezongen met Stille Nacht.


Deze keer was er een bewoner die met kop en schouder boven de rest uit kwam. Hij genoot van ons optreden, was vrolijk en gaf na bijna ieder lied even wat commentaar.
‘Goed gedaan jongens’, ‘Halleluja’ ‘” komt allen te samen, zingen jullie dat nog.’ 

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Maar de leukste opmerking was na het zingen van ‘Veni Jesu’. ‘kunt U dat voor mij vertalen.’
Ruud Boers, de solist bij dit nummer reageerde direct door hem toe te zeggen, in de pauze hem de vertaling te geven. Ik weet trouwens niet of dit ook gebeurd is.Het Utrechts Politie Mannenkoor was met een groot koor aanwezig en ook hier gaven we een mooi kerstconcert. Natuurlijk onder leiding van onze dirigent Michel de Valk en onze eigen pianiste Marjan Fey.

Marjan en Michel

Het kerstmannetje in de kerstboom voor de Biltse Hof zwaaide ons uit.
Maar die wist natuurlijk nog niet dat er om de hoek een behoorlijk ongeluk gebeurd was, waardoor de zangers een flinke omweg moesten rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten