dinsdag 23 juli 2013

Net niet


Het is binnen erg warm, dus waarom niet naar buiten en het bos in. Onderweg richting het Leersumse veld horen we onze weerman Arie vertellen dat er mogelijk in de namiddag een kans bestaat op een regenbui op de Heuvelrug. Toevallig gaan we die kant op, maar het is nog vroeg in de middag.
 
Gisteren zijn in dit veld meer dan 100 kruisbekken gezien. Het moet wel gek gaan als we er daar niet één van voorbij zien komen.De zon schijnt nog volop, maar voor de zekerheid toch maar een plastic regenjasje mee. De boom lacht ons toe en vrolijk gaan we al fotograferend op pad en nemen alles wat beweegt mee op de foto.
De kruisbekken zien we niet, wel leuk dat we de geelgors weer tegenkomen en ook wel aardig twee overvliegende luid krassende raven.
 
Dan begint ineens het weer om te slaan. De eerste druppels horen we op de bladeren vallen en zien we als kringen in het water verdwijnen. Enkele druppels is niet zo erg, maar het begint harder te regenen en zelfs te onweren. De plastic regenjasjes komen nu echt van pas. En we besluiten zo snel mogelijk terug te gaan naar de auto. Jammer we nemen de verkeerde afslag in het bos en komen er aan de andere kant uit. Dat werd een stevige wandeling in de regen. Terug bij de auto is het inmiddels droog en schijnt er een zonnetje.
rood = fout, geel = goed (en veel korter)
Heel vervelend als je thuis op waarneming kijkt en ziet dat er door een andere vogelaar 25 kruisbekken gezien zijn in hetzelfde stukjes bos waar wij gelopen hebben.
Bont zandoogje

Geelgors

Groene kikker

Groot dikkopje

Raaf
Maar goed de was, die nog buiten hing was inmiddels droog. In Maarssen had de zon wel de hele dag geschenen.

1 opmerking:

  1. Toch lekker opgefrist daar! Maar ik snap je frustratie over die kruisbekken heel goed!
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen