donderdag 18 oktober 2012

Praag

Praag bij de Moldau
De toerist 18-10-12
Het laatste blogje van de vakantie in Tsjechie. Door andere bezigheden een beetje verlaat, maar Praag is zo mooi, dat ik deze foto's toch wil laten zien.
Uitzicht op Praag
Praag
Vandaag de toerist uitgehangen in Praag. Overigens niet alleen, er liepen er nog een paar duizend rond in het oude centrum van Praag. Jammer dat er zoveel mensen rondlopen, het is zo’n mooie stad, met erg mooie gebouwen en dan is het vervelend als er continu mensen voor lopen.

Overal toeristen
Een gids is herkenbaar aan zijn vlaggetje
 Wel hilarisch ook. Een groep mensen, Duisters, Japanners, Belgen en andere soorten lopen als een kudde schapen achter een gids aan, herkenbaar aan een opgestoken bloem, paraplu of vlaggetje.
Wisseling van de wacht


Wij hadden onze eigen gids. Willem heeft deels 12 jaar in Praag  gewoond en gewerkt en kent daardoor alle hoekjes en gaatjes van deze stad. We zijn nog even door de straat gelopen waar hij de beschikking had over een appartement.Toevallig stond er een heel opvallend sportauto precies voor de ingang van het complex. Natuurlijk op de foto gezet, en ik niet alleen overigens.

Het weer werkte prima mee en we konden zelfs het terras gebruiken en lekker in het zonnetje zitten.


Een speciale toeristische plek is de oude brug over de Moldau.

de Moldau
 
Waarom raakt iedereen deze plaquette aan ?

Eeuwige trouw. Bij een huwelijk, hangslot aan een burg en sleutel in de Moldau
Een dag is te kort om Praag te zien. Maar in ieder geval een goede indruk overgehouden aan Praag. Of zoals Willem het zegt, ‘Praag geeft je een warm gevoel’.

Franz Kafka
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten