zaterdag 13 oktober 2012

Herfst in Tsjechië

Ons verblijf
Zoals in een eerder blog vermeld, kom ik met een aantal blogs nog terug op de vakantieweek in Tsjechië. Tsjechië is te mooi om niet te delen.

Gelegen in een rustige omgeving
Een Buitje regen  12.10.12

Vrijdagmorgen op tijd op voor een lange rit van bijna 900 kilometer naar Tsjechië met Willem en Frieda.  De auto was al bijna gepakt. Na het ontbijt de laatste spullen in de auto en rijden.
Het regent bij vertrek uit Maarssen en het blijft regen tot de plaats van bestemming,  Alsovice in Tsjechië. Op de weg is het drukker dan normaal en door de regen is het ook onrustig op de weg.
Wel grappig dat we tijdens de rit, Nederland,  Duitsland, Polen en Tsjechië aan doen.

Ondanks dat we alleen enkele korte noodzakelijk stops maken, is het donker als we aankomen en regent het nog steeds. In het donker rijden we naar de pizzeria om de dag af te sluiten met een heerlijke pizza.
 
Zicht op het dorp
Een zonnige dag 13.10.12

De zon, nog even achter de nevel
Zaterdag om 07.00 uur naar buiten. De zon is nog net niet op, maar het is licht, droog en niet koud. Over de velden hangen mistvelden. Een overblijfsel van de regen van de vorige dag.

Herfst en mist

Ik zie de zon door de mist heen opkomen. En een  gek verschijnsel daarna. De mist verdwijnt en valt even later neer in een vallei. Een mooi schouwspel, zeker met het zonnetje erbij.

Nu zien we ook pas waar we zijn aangeland. Een prachtige omgeving met heuvels en valleien en veel bomen met prachtige herfstkleuren.
Herfst
Roodborstje
De eerste vogels die ik tegen kom zijn  het Roodborstje en de Zwarte Roodstaart. De ochtend wordt verder gebruikt om de natuur in directe omgeving te verkennen. Wim doet wat klusje op en rond het huis.
Willem
In de middag maken we een rondtoer door de omgeving. Wat op valt is hoe schoon het is op straat en in de plaatsen waar we doorkomen of stoppen. En, typisch Nederlands, Tsjechië is echt goedkoop.  Uit eten gaan met z’n vieren voor nog geen 50 euro.

De omgeving
Dorpje
Biertje
Herfstkleuren
Typisch herfst


1 opmerking:

  1. foto 4, 7 en 8 vind ik de mooiste. Wat laat je hier een mooi stukje Tsjechie zien.
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen