donderdag 11 oktober 2012

Klein beetje herfst


De griep is een nutteloze en tijdrovende bezigheid die je op de dag, maar ook deels ’s nachts bezig houdt en in ieder geval je een aantal dagen aan huis bindt.
Nog niet helemaal over, maar de lucht is strak blauw en het zonnetje schijnt volop. Tijd voor een wandeling in de natuur, richting Amelisweerd en Rhijnauwen.
Kijken of het al echt herfst is in het bos. Heel voorzichtig beginnen de bomen te kleuren en de paden liggen bezaaid met afgevallen blaadjes en zo hier en daar komen de paddenstoelen tevoorschijn. Een eekhoorn steekt snel een pad over, te snel voor een foto.

Amelisweerd is volop in het nieuws. Langs het bos loopt de A27, een snelweg die in de jaren 80 dwars door het bos werd aangelegd. Het bos werd niet zonder slag of stoot opgegeven voor de A27


Inmiddels is deze snelweg verbreed tot tweemaal 5 banen, maar ook dit is nog niet voldoende om de file tot stilstand te brengen. De A27 moet nu naar tweemaal 7 rijstroken. De beslissing was al genomen door de minister, maar … op advies van de tweede kamer komt er eerst nog een nieuw onderzoek.

Hopelijk blijft het zo groen als het nu is en kunnen de eekhoorns gewoon een pad oversteken.

Vroeger hing de was, ook bij ons buiten te drogen.
Vroeger hadden koeien hoorns, nu heel, heel, soms.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten