zaterdag 14 januari 2023

Franz Jozef Glacier - Nieuw Zeeland

 

bij de gletsjer

01-14-23 Hokitika

Ja, de meeste plaatsen in Nieuw Zeeland hebben een Mauori naam. Dus dit keer de mooie naam Hokitika. Een lange rit van rond de vier a vijf uur rijden. Maar natuurlijk onderweg een aantal stops.

Maar voordat we op pad gaan, moet er nog wel wat gebeuren. Het was een bijzonder huisje. Gas voor het koken uit gasflessen en de stroom van zonnepanelen op het dak, met opslag in accu’s, zodat als de zon niet schijnt er toch stroom is.

Haast


De eigenaren wonen niet in de buurt en een deel van de deal is, dat er wordt schoongemaakt. Stofzuigen en de lakens en handdoeken wassen. Ook je eigen afval meenemen. Geen probleem een paar straten verderop is een grote afvelcontainer.

Ook vandaag weer mooi weer, alleen onderweg langs de bergen enkele flinke regenbuien. Maar daar reden we doorheen.
Gestopt bij een plek waar goed zicht was op de top van de Franz Jozef Glacier. Vlakbij de koffie genuttigd en een wandeling gemaakt. Later ook op een andere plek weer ander zicht gekregen op de glacier.

Door naar Lake Matheson. Het zou een plaats moeten zijn waar je prachtige foto’s kan maken van de bergen die weerspiegelen in het meer. Maar ja, als er een beetje wind is, dan is er geen (weer)spiegeling. Overigens wel een schitterend bosgebied om doorheen te wandelen.

Door naar ons nieuwe onderkomen. Een echt B&B. Allebei hebben we een eigen slaapkamer met eigen badkamer. Daarnaast een woonkamer en een eetkamer. Het ontbijt voor morgen staat al klaar. Alles perfect verzorgt, op het chique af.

In het stadje wezen eten. Een goed restaurant met  lekker eten. Voor mij heerlijke spareribs op het menu. Alleen uitgelegd dat we de naam van het restaurant ”Stumpers” maar zo, zo vonden .

Even langs de waterlijn van de oceaan gelopen en vervolgens vanuit ons onderkomen hoog op de heuvel buiten het dorp, gekeken naar de ondergaande zon.Alleen die zandvlooien, die ook in ruime mate aanwezig zijn. Die sandflys prikken je helemaal lek.
Een ander insect wat je in bijna alle bossen hoort zijn de krekels, die met zijn allen een flink kabaal maken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten