woensdag 11 januari 2023

Clyde Dam - Nieuw Zeeland

01-11-2023 
Dunedin Inmiddels zitten we in Dunedin, waar we in een hotelkamer de nacht gaan doorbrengen. Morgen weer op tijd op pad. Op tijd de spullen weer ingepakt.

Dunedin
Het onderkomen was een soort hotel, bestaande uit drie afzonderlijke ingangen met twee studio’s op de begane grond en twee studio’s op de eerste verdieping.
Dus trap op en trap af, om alle spullen weer naar de auto te brengen. 
schapen
Jammer het grootste deel van de dag was het miezerig weer en daarnaast ook nog aan de frisse kant. De start lag rond de 12 graden.
Maar gaande dag werd het helderder en droog en zelfs de temperatuur liep op naar de twintig graden. Een mooie rit door de heuvels en door de bergen met uiteindelijk Wanaka als eindbestemming waar dit keer een heel huis als slaap en verblijf hebben.
Onderweg toch nog enkele stops gemaakt.De eerste was in Lawrence, waar we toevallig stopten voor een museum met informatie centrum .
Dus een kaart gehaald van het zuidereiland en tevens een wandeling door het museum gemaakt. 
Leuk opgezet en de moeite waard om te bekijken.
Maar de stop was voor de koffie met wat er bij. De traditie van de dag, tijdens de vakantie.


Daarna een volgende stop bij de Dam, die Nieuw Zeeland van stroom moet voorzien.
Achter de Clyde dam een enorme plas water in de vorm van een groot meer, ingeklemd tussen de bergen. Met een auto er naast wordt pas duidelijk hoe groot zo’n dam is.

Als we dan ook nog langs een paars/blauw veld rijden, hoort daar toch een foto van gemaakt worden. De kleur was afkomstig van de lavendel.
Rondom de lavendel was een hele uitspanning gemaakt.
Lavendel in allerlei producten, van zeep tot geurtjes. En natuurlijk de mogelijkheid om van alles te nuttigen en tussen de bloemen door te lopen.Tot slot nog langs de puzzelworld.
Binnen allerlei mogelijkheden om te puzzelen. Van kleine puzzels tot heel grote.
Zowel te koop, als tijdens de bak koffie om mee te spelen.
Waarschijnlijk door het mindere weer ( het was hier gisteren boven de dertig graden) was het ontzettend druk. 
Als toetje voor vandaag een lekkere bak met Cordia kersen gekocht, en pruimen en abrikozen. Onderweg veel fruitkraampjes met allerlei soorten fruit.
Niet zo gek natuurlijk in een gebied waar veel fruit verbouwd wordt.
Wanaka

New Zealand Scaup


Geen opmerkingen:

Een reactie posten