vrijdag 16 februari 2018

Niet op de toren.

Torenvalk
Een Torenvalkje, zou als je zijn naam goed bekijkt, op een toren moeten zitten.
Maar ja, daar zijn geen muizen en dus kom je ze meer tegen in het openveld zittend op een paaltje, rondkijkend, op zoek naar muizen.Overigens ook de andere rovers, zoals de buizerds, zijn gek op paaltjes in het vlakke land, als uitkijktorentjes.
Dus rij je door het groene land, kijk om je heen en je ziet de torenvalkjes en buizerds zitten op de paaltjes in het land en langs de weg.
Dit keer het geluk, dat tijdens een tochtje door de Eempolders er op diverse plaatsen een torenvalk zich liet zien, en aardig te benaderen was voor een foto.Een bonus is de torenvalk, die vlak naast je het gras in duikt en even daarna een muis met huid en haar op zit te peuzelen.

mantelen over de muis


Moeilijk om een selectie te maken uit te veel foto's. Dus toch nog maar een paar Torenvalkjes en een verzameling paaltjes.


2 opmerkingen:

 1. Geweldig om zo veel verschillende torenvalkjes zo mooi op de foto te kunnen zetten.
  groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huib,
  Leuk om te zien dat je weer in mijn woonplaats Driebergen aan het spotten was. Zo blijf ik ook op de hoogte over welke vogels hier verblijven. Je blijft het overigens zoals zovelen Zeist noemen. Maar dat maakt niet uit, het blijft een prachtig gebied. Toen ik hier nog werkte, was het allemaal bosgebied. Later hebben ze stukken bos gekapt om de heide weer terug te laten komen. Dit in combinatie met de schapen die het geheel kort moeten houden.

  Groetjes,

  Jaap

  BeantwoordenVerwijderen