zaterdag 17 februari 2018

Kleurplaat

PlantPlan
Natuurmonumenten is de eigenaar en beheerder van de landgoederen in en om Haarzuilens. Als vrijwilligers mogen we daar onder leiding van de beheerder werkzaamheden verrichten ter verbetering van het land of landschap.
Er is altijd wat te doen in de natuur, van onkruid verwijderen tot het poten van bloembollen. Het omzagen of knotten van bomen tot het aanplanten van nieuwe bomen of struiken.
(klik op de foto's voor een groter formaat )

Haarrijnseplas
Op weg naar Haarzuilens passeer ik de Haarrijnseplas. Een dun laagje ijs op het water en een even dun zonnetje laat zijn licht er over schijnen.

Hoe en waar planten
Een paar maanden geleden hebben we de bomen langs de A2 omgezaagd in het kader van landschapsbeheer en dit weekend werden er op dezelfde locatie een grote hoeveelheid struikjes gepoot.

Tim
Tim had een mooi kleurplaat gemaakt van het gebied en na een uitgebreide toelichting hierop, ging de schep en daarna de planten de grond in. 

Een leuke klus.

Nu maar wachten of de planten aanslaan en er van de zomer een mooie groene border staat.
Ben benieuwd hoe het er van de zomer uitziet
Na de koffie, direct door de eendenkooi in.

koffietijd
Ook daar was hard gewerkt en lagen een aantal bomen in stukken gezaagd op de grond.

Aangezien er ook daar een nieuwe aanplant komt, moesten de gezaagde bomen opgeruimd worden. Een stevige klus en binnen de kortste keren stapels takken en rijen gezaagde boomdelen.


Even niet opletten en te enthousiast leverde een pijnlijke rug op. Maar goed dat we bij de fysio geleerd hebben hoe we daar mee om moeten gaan.Op weg naar huis word ik in de gaten gehouden door meneer De Haas.

1 opmerking:

  1. Jullie zijn goud waard!
    Het is dan ook een prachtig gebied, mede door jullie inspanning.
    Een heel mooi fotoverslag ook nog eens!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen