zondag 13 september 2015

Wat een ogen !!

Sperwer
Samen met Tijs een dagje vogels ringen in de polder. Niet het eerste blogje over deze activiteit. Maar je beseft pas hoe het genieten is, zo vroeg in de natuur met al die vogels om je heen en waarbij je ook nog eens de gelegenheid hebt om ze van dichtbij te bewonderen. De schepper heeft dit toch geweldig gedaan met heel veel oog voor detail.

De dikke ringen uit de koffer, meestal de 2.0 en 2.3 mm ringenVandaag aandacht voor een prachtige vogel, de Sperwer. Enkele weken geleden zagen we de sperwer het net invliegen achter een vogeltje aan. Jammer het vogeltje overleefde de actie van de sperwer niet en de sperwer ging er vandoor.
Nu een zelfde actie waarbij het vogeltje wist te ontkomen en de sperwer in onze handen belanden, wel met enige voorzichtigheid. Wat een klauwen heeft zo’n rover ! Eenmaal vast laten ze niet meer los en met enige aandacht hiervoor werd het beestje geringd.
Daarna natuurlijk een foto-momentje. De eerste keer dat een sperwer in dit stukje polder een ring om krijgt.
En wat een prachtige ogen, met een dodelijke blik. Niet zo vreemd dat de kleine vogels massaal op de vlucht slaan bij het zien van deze rover.

Een overzicht van het ringen van de dag is te vinden in deze blog en op de website trektellen.org 
Ach, als je naar buiten gaat zie je altijd wat en tijdens het ringen zeker. Een grote karekiet, een ijsvogel, sprinkhaanzanger, bosrietzanger, snor of sperwer. Maar die kleine tjiftjafjes ( wegen maar 6 a 7 gram) zijn ook zulke leuke vogeltjes.

sperwer

de resultaten


1 opmerking:

 1. WOW, Wereldplaten van de Sperwer!!!
  In een woord geweldig!
  Een felicitatie waard!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen