maandag 9 februari 2015

Damherten langs de weg.

Damhert
Op weg van Westkapelle naar Domburg staan er langs de kant van de weg van die driehoekige borden met een springend hert er op afgebeeld. Ach die borden staan overal dus het zal wel meevallen met de overstekende ree├źn.
Op weg naar de Brouwersdam, waar het goed vogelen kan zijn, rijden we door het vlakke land van Zeeland met zowel links als rechts de weilanden.


Zag ik daar nu achter de heg in het weiland een paar herten staan ?
Zeker de moeite waard om even om te keren. En inderdaad er staan drie damherten in de wei. Alle drie voorzien van een prachtige geweien.

Heel voorzichtig lopen we er naar toe, een beetje beschut door de begroeiing langs het weiland.
Maar ja, het zijn schuwe dieren en we zijn gezien, maar het gras is kennelijk te lekker om er snel vandoor te gaan.

DamhertTerwijl we foto’s maken, komt er een man aan fietsen. Hij stopt  en roept naar ons, “het blijven mooie beesten om naar te kijken”.
De man stapt af en zet zijn fiets op de standaard. Een klik te veel. De herten schrikken en gaan er vandoor.


En inderdaad, dat bord ‘pas op voor de herten’ hoort daar te staan. Alle drie rennen ze de weg over, om te verdwijnen in een bos.

Toch mooi en soms spectaculair die natuur, of het nu om een hert, ijseend of roodborstje gaat. Het blijft genieten in de natuur.

1 opmerking:

  1. Zo, dat is een mooi meevallertje. Schitterende dieren! Foto 3 vind ik het mooist! wat een geweldig gewei! (hij kan zo aan de muur....grapje)
    groet,
    Maria.

    BeantwoordenVerwijderen