maandag 26 mei 2014

Turen in de verte


Kees
Waarom lopen al die vogelaars met van die grote lenzen op de camera’s, telescopen en verrekijkers ?
Het vreemde is, dat de vogels van rust houden en dus graag achter in de plas zitten.

Eigenlijk ook weer niet zo gek, als je al die vreemde figuren, druk pratend door jouw landschap ziet trekken, met die vreselijke voorwerpen om de nek, in de hand of hangend op de rug. Meestal zijn die voorwerpen ook nog voorzien van een aantal lange uitschuifbare poten.  Dus alle reden om flink op je hoede te zijn en als het even kan je te verstoppen.

Gelukkig laten niet alle vogels zich af schrikken en blijven stug doorzingen in de toppen van het riet, zodat je er toch nog een plaatje van kan maken.

Maria, Marianne & Kees

 Afgelopen weekend samen met Maria en Riet op pad, op zoek naar de Grote karekiet langs de plas De Zwaan. Maria’s broer, Frans van Antwerpen kwam ook even langs bij de plas.
Onderweg gaf Maria nog even een geluidshow. Ze had het geluid van de Grote Karekiet beluisterd. En inderdaad het klopte. Direct bij de plas liet de Grote Karekiet zich luid, duidelijk en herkenbaar horen.
 
Tuinfluiter, zingend in de top
De Tuinfluiter was het er niet mee eens dat de Karekiet alle aandacht kreeg en zong nog harder vanuit het topje van een boom.
 
Rietgors

Vogelaars

Door naar de Groene Jonker, waar vanuit het riet de zang klonk van de Rietgors, Rietzanger, Blauwborst en Snor. Met wat geduld en geluk lukte het om er een aantal op de foto te zetten.

Jonge Blauwborst of Rietzanger

Weg vogels

Blauwborst

Marianne & Maria

Rietzanger

Rietzanger luid zingend

Even bijpraten

Knobbelzwaan, blijft leuk die jonkies

Meerkoet

Frans

Grote Karekiet

Grote Karekiet
En waar waren die grote toeters nu voor ? Voor de Zwarte Ibissen, Steltkluut en Roodhalsfuut, die met nog meer soorten zich ophielden achter op de plas. Geen foto’s voor op de blog. Een mager bewijsplaatje voor op waarneming.nl.


Het zonnetje scheen in de vroege ochtend, er was genoeg te zien en te horen en het was leuk om Marianne Wustenhoff en  Kees Janmaat tegen te komen.

2 opmerkingen:

 1. Nou, nou, iedereen staat er gekleurd op!
  Mooi verslag van leuke ontmoetingen in het veld!
  en....je was nog de "hoemp' van de Roerdomp vergeten.
  groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, de Grote Karekiet is wel fijn gelukt, de Blauwborst ook en de Rietzanger. Het was ook een heerlijke dag gisteren vol vogelgenot. Maar al die mensen.......;-)

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen