woensdag 13 maart 2013

Op zoek naar de Wouw en de Goudplevier

Brandganzen


Volgens waarneming was er een Rode Wouw en Goudpleviertjes gezien in de Eempolder. Naast de andere weidevogels een aardige reden om de polder met een bezoek te vereren. Het is nog koud en er waait een windje, maar regelmatig breekt het zonnetje door.

Goudplevieren
Er is genoeg te zien, maar de Rode Wouw laat het afweten. Wel vinden we de Goudplevieren, natuurlijk ergens achter in een weiland, ver weg. 

Maria
Maria, met de grote telelens, kan er vanaf de weg nog foto’s te maken. Ik besluit om het weiland in te lopen en van dichterbij wat foto’s te maken. 

Richting Goudplevieren
Niet te dichtbij om de vogels niet te verstoren. Bij terugkomst komt de boer zich melden. Wat was daar nu te zien in het weiland ? Een aantal mooie vogels. Schouderophalend keert de boer terug naar zijn boerderij.

Ganzen
De polder zit vol met Brandganzen, die er jaarlijks terugkeren. Een spektakel om te zien als ze op de vleugels gaan. Frank Roos en zijn maatje staan door de telescoop te turen of er ook dit keer weer Roodhalsganzen tussen zitten. Wel meldt hij dat in de boom in de verte een Slechtvalk zit.

Slechtvalk
Slechtvalk
Die Slechtvalk weten we te vinden en kunnen die van dichterbij op de foto zetten. Het blijkt een roofvogelfeestje te worden. Naast de Slechtvalk zien we diverse Buizerds, de Torenvalk en de Bruine Kiekendief.

Buizerd

Torenvalk
Ook de weidevogels zijn terug, we horen en zien de Tureluur, de Grutto’s en in alle weilanden zitten er groepjes met Kieviten.

Kievit
De ochtend begon met de Sijsjes bij Maria in de achtertuin en eindigde bij (de tiende voor vandaag)  Buizerd op weg naar Nieuwegein om Riet op te halen.

Sijs
Sijs
Kortom het was weer een feestje in de polder en laat voordat alle foto’s uitgezocht en op waarnemingen.nl waren geplaatst.

Buizerd

1 opmerking: