vrijdag 8 maart 2013

Heiloo


Nee, niet de voetbalclub Montfoort, die vertrekt naar een wedstrijd, maar het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior op weg naar Heiloo, naar een concert in de Ter Coulsterkerk in samenwerking met het ensemble “Sonore”.
De mannen van het koor verzamelden zich bij de Blockhoeve in Nieuwegein en waren keurig op tijd aanwezig, om vervolgens met de bus op weg te gaan.
Renie, de vrouw van Joop van Vugt was jarig en trakteerde in de bus op gevulde koeken. Dit werd natuurlijk beloond met een  “Lang zal ze leven”. Renie vond de busrit net een schoolreisje.
Gerard Diemel, verhoogde deze sfeer door ook te trakteren op een pakje sap en een koek.
Keurig op tijd arriveerde de bus in Heiloo, waar vervolgens enkele liederen werden doorgenomen met “Sonore”.

Ter Coulsterkerk
De Ter Coulsterkerk is een prachtige kerk voor een koor om in te zingen. Jammer, zoals Michel opmerkte, dat er zo weinig publiek was.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Excelsior was met een mooi groot koor aanwezig. Er werd goed gekeken en gezongen. Michel straalde en haalde alles uit de kast bij het koor. Of wel koor, dirigent en pianiste genoten zelf ook van het optreden.


Er was een mooie afwisseling tussen het politiekoor en het ensemble “Sonore” bestaande uit panfluit, orgel, piano en altsolo.

Sonore
We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Jammer dat Henk Wilkens, de organisator van dit concert voor Excelsior, niet aanwezig kon zijn door ziekte. 


Met wat extra pijnstillers kon ik mijn spit genoeg onderdrukken om toch mee te kunnen zingen.

De koster van de kerk, Jaap de Hoop, bleek een broer van mijn schoonzus te zijn en had mijn zus Anneke uit Houten en mijn schoonzus Adri uit Werkendam naar Heiloo gehaald om ons concert bij te wonen. 

De foto's zijn gemaakt door Riet


Het was een heel mooi concert in Heiloo, jammer dat er zo weinig publiek was. De concertkerk klonk werkelijk prachtig. Een pontificaal groot orgel, een piano en......panfluit. Ik moet toegeven dat het meisje zeer virtuoos de fluit bespeelde maar toch.....panfluit. De mannen van het koor zongen zeer geconcentreerd en in een mooie balans de verschillende koorwerken. Marjan Fey speelde mooi op de iets wat valse piano. Het aanwezig publiek reageerde zeer enthousiast met aan het einde een staande ovatie.  (Reactie Michel de Valk)
Jullie hebben een fantastisch concert neer gezet!!!!  Boven verwachting. Het was top! Breng dat ook over aan de mannen /dirigent en Marjan. Gisteravond na het concert 2 aanvragen voor jullie met Sonore samen. Tot 24 uur gisteravond 6 reacties uit Heiloo 2- Alkmaar 1- Hoorn 2- en Castricum. (allen dirigenten/Musici) Dank voor de prettige samenwerking. (Reactie Dub de Vries)

1 opmerking:

 1. Echt grappig met de spelersbus! Geen valsspelers in ieder geval.
  En ook een beetje een familiefeestje daar.
  Leuk dat het zo'n succes was!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen