woensdag 28 november 2012

Uitwaaien op de pier van IJmuiden

 
Stond bij Maria al lang op het programma, om eens uit te waaien op de pier van IJmuiden. Het weer voor vandaag zag er aardig uit, mogelijk een buitje na de middag.
Eigenlijk een slecht voorteken als we aan het strand zijn. Aan de hemel staat een regenboog. Betkent dat, dat er regen komt?
Steenloper
Het was druk op de pier met vogelaars en er was ook genoeg te zien. Overal langs de kant liepen de steenlopertjes. Toch wel moeilijk om er een mooie foto van te maken. Die beestjes rennen constant heen en weer. Wat een drukke baasjes.
Zeekoet
Maria ziet de zwarte zee-eend. Wel een eind van de kant, maar toch nog wel mogelijk om er een bewijsplaatje van te maken. Tussen de zwarte zee-eenden blijken ook nog twee grote zee-eenden te drijven. Even later wordt een zeekoet gezien. Ik krijg nog net de kans om er een foto van te maken voordat de zeekoet uit beeld verdwijnt.
Eider
Een groepje eiders vliegt over. De bruine vrouwtjes hadden we al gezien in de Haarrijnseplas, maar wat zijn de mannetjes mooi.
Meeuwen
Natuurlijk erg veel meeuwen. Niet mijn sterkste kant om die een naam te geven. Maar goed toevallig heb ik voor mij nog een nieuw soort gevonden, de drieteenmeeuw.
Zit er nog een Pontische of Geelpootmeeuw bij ?
Heel in de verte vliegt nog een groepje alken. Ook leuk voor de lijst.


De lucht wordt donker en het wordt tijd om terug te lopen. Te laat, de regen haalt ons in. Maar ja. Als er dan toch nog een kanoet langs de kant zit, nemen we deze toch maar mee op de foto.

Kanoet
Kortom, ondanks de regen toch een geslaagde dag aan zee. En vier nieuwe soorten voor de lijst.

1 opmerking:

  1. Hoi Huib,
    Jij riep ook al weken, als we door de polder reden:"we hadden ook naar IJmuiden kunnen gaan!" Het was niet saai. Voor mij 2 en voor jou 4 nieuwe soorten! De steenloper voor de meeuw is erg leuk.
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen