woensdag 25 juli 2012

Het duurt even maar dan heb je wat


In de vroege avond een afspraakje met Paul van de Werken in Woerden. Daar zit de Steenuil en die is bijna dagelijks te zien op dezelfde plek. Samen met Maria op pad om dit uiltje op de foto te zetten.
Om acht uur treffen we Paul op de aangewezen plek aan de rand van Woerden. Het is een schitterende avond om lekker buiten te staan en te wachten tot de komst van de Steenuil. Ondertussen gezellig bijkletsen en wat rond kijken. De Gierzwaluwen vliegen hoog over, de hazen zitten in de weilanden en de kauwen gaan massaal de lucht in opzoek naar een plaatsje om de nacht door te brengen.
Steenuil
Inmiddels is de zon onder en de maan aan de horizon verschenen, maar het uiltje heeft zich nog niet laten zien. Bijna de moed opgegeven, maar rond tien uur verschijnt hij dan toch op het voor Paul bekende hoekje van het dak. Via de scope is hij (of zij) goed te bewonderen. Op het moment dat het beestje op een hekje voor een witte deur gaat zitten lukt het om een plaatje te maken. Meer dan een plaatje is het niet, maar hij staat er op. Om het plaatje compleet te maken laat hij ook nog even zijn roep over het weiland klinken.

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Paul bedankt.

1 opmerking:

  1. Het was gezellig en gelukkig verscheen het uiltje toch nog!
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen