dinsdag 18 juni 2019

Oh, wat is dit leuk.

Torenvalk pul
Met Johan rij ik weer eens door de polder van Torenvalkkast naar Torenvalkkast. In de ene kast nog jonge valkjes en in de andere al vrij grote jongens.
Alle jonkies worden geringd en krijgen naast de ‘gewone’ ring een kleurring.
Dit maakt het makkelijker om de ring af te lezen in het veld met  verrekijker of camera.

Klik op een foto voor een grotere weergave. De lightbox (fotostrip) werkt alleen met de browser FIREFOX.)De eerste TV’s ofwel torenvalkjes, boven in de kast op een paal, zijn net groot genoeg voor de ringen. Wel een mooie locatie. Rondom vrij zicht op de muizen in de weilanden.

selfie
De eigenaren van de kast zijn ook vogelaars en zijn blij dat er weer jongen zijn. Oh wat is dit leuk.Met een selfie wordt deze ringsessie afgesloten en gaan de valkjes terug te kast in.Ook bij de fruitteler waar de kast in de muur is weggewerkt, doen de Torenvalkjes het goed.
Pa Torenvalk vliegt roepend buiten rond.
Mooie jonge valkjes, die na de ringen weer worden teruggezet in de kast.


Via IJsselstein, Montfoort gaan we naar Linschoten.
Toevallig staat de eigenaar van de kast net op het punt om weg te gaan, maar hij is blij dat wij er zijn en wil er graag bij zijn.


Aan de rand van de boomgaard hangt in een boom de kast. Aardig uit het zicht van boosdoeners, zoals een kauw en toch vlak naast het weiland om zo uit te kunnen vliegen.


De jongen zijn al mooi groot en ook hier zijn het er 5.
De eigenaar staat er met de smartphone bij en neemt doorlopend foto’s en herhaalt dat hij het zo ontzettend leuk vindt en zo blij is dat hij er bij kan zijn. Oh, wat is dit leuk.Kortom een prachtige dag met een mooi resultaat. 
Hou de verrekijker lopend of fietsend in die omgeving maar bij de hand.

1 opmerking: