zondag 8 oktober 2017

Een verdiende snip

Watersnip
Het regent en het snippenveld staat bijna onder water. Er was al zoveel water gevallen, dat de sloot buiten zijn oevers staat. Maar de bedoeling is om op deze plaats, evenals vorig jaar weer watersnippen te vangen, dus samen met Maurice maken we deze locatie klaar voor gebruik. Drijfnat gaan we na de werkzaamheden naar huis.

Een mooie stalen ring


Dan is het toch echt een beloning als de netten vroeg in de morgen opengaan en er kort daarna een Watersnip gevangen wordt. Maar ja, daar blijft het ook bij op deze locatie en we besluiten om de netten weer op te ruimen. Komende week nog maar een keertje een poging. Deze snip is echt verdiend.


ik mis ietsNaast het snippenveld, staan op de CES locatie alle netten open. Dat kan op wel met al die ondersteuning. Het weer zit niet helemaal mee. Het regent zelfs nog even, maar er werd toch goed geringd. In totaal een 100 vogels en een flink aantal (18) soorten.
Van heel klein, het Vuurgoudhaantje en  het Winterkoninkje, tot groot, de Merel, Zanglijster en Grote Bonte Specht.
Leuke soorten, Vink, Rietgors, Putter, Heggenmus, Staartmees tot zelfs een Cettis zanger.

Cetti's zanger - ringersgreep

2.3 mm

Cetti's zanger

Cetti's zanger - mooi wit randje rond het oog

Cetti's zanger - pracht staart


Een mooi resultaat.
Overigens er wordt veel geblazen tijdens het ringen. Meestal om vast te stellen of een vogeltje in de rui is, of voldoende vet heeft opgebouwd om een lange vlucht te kunnen maken.

Rietgors

Rietgors - ja, het is een mannetje
Maar bij de Rietgors worden de veertjes achter zijn kop even weggeblazen om te zien of er een wit kraagje onder zit, dan is het namelijk een mannetje.

Er wordt hard gewerkt

1 opmerking: