zondag 15 oktober 2017

Een kerk barstensvol muziek

14 oktober 2017 - UNIFORMS IN CONCERT
Ja dat gebeurd er als je drie muziekgezelschappen samen laat optreden in de kerk. Het Luchtmacht Mannenkoor, het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior en de Vereniging der Vrijwillige Brandweerharmonie. Niet zo vreemd dat de slogan voor dit concert “Uniforms in Concert “  is.

Opbouw podium
Voor het zover is moet er wel nog het één en ander gebeuren. Bert Landman heeft de organisatorische leiding van het concert. De locatie is voor hem bekend en  in de vroege ochtend is hij al aanwezig om de kerk gebruiks klaar te maken voor dit grote muziekgezelschap. Afstemmen is het motto van de generale repetitie.
Vlak naast mij zitten drie toeteraars op een rij, die zoveel herrie maken, dat ik al zingend mijzelf niet meer kan horen.
(Zal ik straks stiekum, twee van die mondstukjes lenen tot na het concert ?) Toch niet nodig, de dirigenten weten het orkest en de koren goed op elkaar af te stemmen.
Het is wel prettig dat iedereen ook in het zelfde tempo zingt of speelt, en ook dat lukt
De repetitie verloopt toch vlot en alle dirigenten kunnen hun gezamenlijke muziekstukken testen in de kerk. 


Om acht uur start het concert. Het programmaboekje is de leidraad voor het concert. Zonder verdere toelichtingen wordt het programma achter elkaar gespeeld en gezongen onder wisselende directie.

Onder luid applaus wordt het concert afgesloten, waarna de hoofdrolspelers met een flinke bos bloemen worden bedankt.Als je nu, na deze blog denkt, ‘ Ik had hier ook bij willen zijn’ .
Dan heb ik toch nog een goed bericht.
Op zaterdag 28 oktober 2017 vindt er een herhaling plaats in
Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk
Gregoriuslaan 8, 3723 KR BILTHOVEN

Foto's Gonny.

Was toch wel een schitterende posterGeen opmerkingen:

Een reactie posten