dinsdag 9 augustus 2016

Een nieuw duo voor de VRS De Haar.

Maurice met Snor
Het CES-project zit er op en er kan dus weer zonder restricties geringd worden. Netje meer of minder is geen probleem en ook kan en mag er een muziekje bij.
Wat we echter niet in de hand hebben is het weer.
(klik op een foto voor groter formaat)
Op weg naar onze vast locatie zie ik lichtflitsen in de verte.
Onweer? Dat was toch niet voorspeld. Ja, het was wel een onweersbui en vervolgens zaten we een uur binnen, te wachten tot het weer droog zou zijn.

Na regen komt zonneschijn en ...  de regenboog
Daarna konden de netten pas open. 
Ook verder in de ochtend viel er zo nu en dan wat regen. Maar dat was goed op te vangen met extra zorg voor de vogeltjes.

Yvonne, Henk, Albert, Tim, Tijs
Het werd een leuke ochtend met Yvonne, Tim en Tijs en als gast Albert de Jong. Ook leuk dat Henk Lichtenbeld langs kwam en na tien jaar weer een Blauwborst kon ringen.

Blauwborst
Een prachtige jonge man. Mooi oranje in de staart en een schitterende borst.
Moet je die veertjes eens goed bekijken. Geweldig.

Blauwborst, prachtig die veertjes op zijn borst.

Nog zo’n geweldige vogel is de Grasmus.
De jonge Grasmussen zijn ‘af’ en hebben een gaaf nieuw verenkleed.

Grasmus
De toppers van de ochtend waren natuurlijk de Snor en de Sprinkhaanzanger, twee nieuwe soorten voor de VRS De Haar. Normaal gesproken worden van de nieuwe soorten een aantal foto’s op mijn blog gezet.

Snor
Van de Snor lukte dit ook. Samen op de foto met Maurice, die speciaal voor deze vogel even langs kwam, om de vogel ook nog even, in het kader van zijn ring-opleiding, te kunnen bestuderen.
De Sprinkhaanzanger, werd zoals Tijs het altijd wil hebben, keurig gemeten en gewogen voordat er een foto van gemaakt mocht worden. Jammer, de Sprinkhaanzanger staat er om bekend dat hij een kunstenaar is in het ontsnappen. En laat dat natuurlijk ook nu gebeuren.

Gelukkig heb ik nog een blog waar de Sprinkhaanzanger goed op de foto staat.
En toeval of niet, de van internet aangehaalde tekst in die blog, was geschreven door onze gast van vandaag, Albert de Jong.

Zoek Tijs
Een deel van het gebied van de VRS De Haar bestaat uit grienden, bij uitstek het gebied voor de Karekieten, Rietzangers, Grasmus en andere vogels die graag tussen het groen zitten, dat inclusief de brandnetels metershoog staat. Zoek Tijs op de foto.De avond er voor alleen het griend open gezet en een viertal Boerenzwaluwen en een enkele Kleine Karekiet en een Groenling gevangen.


Voor deze gelegenheid de ringplaats in de buurt opgezet.


1 opmerking:

  1. Dat was weer een productief dagje. Vooral de blauwborst heel fraai in beeld.
    top!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen